Παράδειγμα προς μίμηση ο πατέρας Γεώργιος Λαλιώτης εφημέριος του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Γκούρας Κορινθίας(εικόνες)

​​ ​

Ο π. Γεώργιος Λαλιώτης εφημέριος του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Γκούρας Κορινθίας είναι από τις περιπτώσεις των ανθρώπων που αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, που επιβεβαιώνουν το ρητό "" γηράσκω αεί διδασκόμενος"" και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για μικρούς και μεγάλους.

 

Έτσι λοιπόν πέρασε την είσοδο της θεολογικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, όχι για να παρακολουθήσει την ορκωμοσία του εγγονού του, αλλά για να παραλάβει το πτυχίο του στο Τμήμα κοινωνικής θεολογίας.

 

Πώς τελικά τα φέρνει η ζωή… Το απωθημένο ποτέ δεν ξεριζώνεται μέσα από την καρδιά ενός ανθρώπου. Όταν θέλεις να κάνεις κάτι κι οι συνθήκες (πάσης φύσεως) δεν το επιτρέπουν, τότε θα βρεις τον τρόπο να κλείσεις έναν κύκλο και να οδηγηθείς στην αφετηρία της ζωής σου, με στόχο να βιώσεις το όνειρο που πάντα είχες μέσα στο μυαλό και στην ψυχή σου.

 

Στο πλευρό του τα παιδιά του και τα εγγόνια του αλλά και οι συμφοιτητές του που θαύμαζαν το πείσμα και τη θέλησή του να εκπληρώσει το όνειρό του.

«Η γνώση δεν έχει ηλικία. Το διάβασμα, μου κρατάει σε εγρήγορση το σώμα και το πνεύμα, μου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση».

 

«Παράδειγμα προς μίμηση. Για όλους», είπε ένας εκ των καθηγητών προς τους παρευρισκόμενους. Εκείνος πήρε το πτυχίο στα χέρια και ευχαρίστησε τους καθηγητές του. Η αίθουσα σείστηκε από τα χειροκροτήματα και από τα ενθουσιώδη σφυρίγματα.

 

Αυτό πρέπει να λειτουργήσει σαν παράδειγμα σε πολλά παιδιά που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους. Να συνεχίσετε, το αποτέλεσμα θα φτάσει σιγά-σιγά…

 

Παπαγιώργης Λαλιώτης

 

 

 

 

Πηγή:facebook