Παράσταση... πρωτιάς από το Χρίστο Δήμα (Εικόνες)

Μόνο ως «παράσταση πρωτιάς» μπορεί να χαρακτηριστεί η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Κορινθίας, Χρίστου Δήμα στην Αθήνα, καθώς η αίθουσα του Radisson Blue Park Hotel, ήταν ασφυκτικά γεμάτη από ετεροδημότες της Κορινθίας στην Πρωτεύουσα....

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, παρουσίασε το κυβερνητικό έργο, μίλησε –μεταξύ άλλων- για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, τα εθνικά θέματα, τους αγρότες και για το έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Συγκεκριμένα ανέφερε, ότι "Τον περασμένο χρόνο, η χώρα μας αναπτύχθηκε σχεδόν δύο φορές ταχύτερα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, ενώ οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα υπερτερεί και φέτος. Παράλληλα, το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα σημειώνει σταθερά ανοδική πορεία, γεγονός που πρόκειται να αποφέρει σημαντικό αντίκτυπο στην τόνωση της εθνικής οικονομίας, με περαιτέρω ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας για Έλληνες πολίτες. Μάλιστα, οι επενδύσεις, οι εξαγωγές και τα μεγάλα έργα καταγράφουν ρεκόρ, αποκλιμακώνοντας την ανεργία, η συνολική μείωση της οποίας έχει ξεπεράσει πια τις 6 μονάδες. Από το 17,5%, δηλαδή, που την άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019, τη μειώσαμε στο 10,8%, ενώ παράλληλα δημιουργήσαμε σχεδόν 300.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

 

Ο Χρίστος Δήμας, έκανε ειδική αναφορά και για την αύξηση του κατώτατου μισθού, τις πολλές μειώσεις φόρων αλλά και τη στήριξη των συταξιούχων: "Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής μας, προχωρήσαμε σε τριπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, από τα 650€ που βρισκόταν το 2019 στα 780€, αριθμός που αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό συνολικής αύξησης ύψους 20%, ενώ στόχος μας είναι να ανέβει στα 950€ μέσα στην επόμενη τετραετία. Επιπλέον, καθιερώθηκαν περισσότερες από 55 μειώσεις φόρων, καθώς και μέτρα για τη στήριξη των συνταξιούχων, όπως η μείωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή και μόνιμες αυξήσεις στις κύριες συντάξεις, που αντιστοιχούν στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος πολλών συνταξιούχων".

 

Φυσικά, έκανε ειδική αναφορά στην Κορινθία, με τα σημαντικά έργα υποδομών που ολοκληρώθηκαν, σε όσα προχωρούν, αλλά και στα νέα που σχεδιάζονται. "Επενδύσεις, εγχώριες και διεθνείς, δημιουργούν όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας ανοίγοντας νέες προοπτικές", συμπλήρωσε. Και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Φράγμα του Ασωπού, τονίζοντας ότι "το έργο βρίσκεται κανονικά σε εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι κάποιοι αναφέρουν, ψευδώς, ότι οι εργασίες έχουν σταματήσει". Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το έργο βρίσκεται "περίπου στο 75% της ολοκλήρωσής του".

 

Τέλος, ο Χρίστος Δήμας, ευχαρίστησε ξανά τον κόσμο που γέμισε την αίθουσα και τους κάλεσε να τον στηρίξουν στη μάχη του σταυρού στην Κορινθία: "Θα ήθελα να σας ζητήσω να με τιμήσετε με την ψήφο σας στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ώστε να ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη και να συνεχίσουμε την πορεία που ξεκινήσαμε μαζί τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κορινθία".