Παρέμβαση του Ιατρικού συλλόγου για τα δημοσιεύματα σχετικά με την Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Κορίνθου

Με δελτίο τύπου που διένειμε ο Ιατρικός Σύλλογος παρεμβαίνει για τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν από blog του Λουτρακίου σχετικά με την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κορίνθου.

 

 

Διαβάστε το δελτίο τύπου:

 

 

"Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα από blog, μόνο του Λουτρακίου, περί «κλεισίματος» της παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν. Κορίνθου. Δημοσιεύματα τα οποία είναι ανώνυμα και σαφώς δεν έχουν προέλθει επίσημα από αρμόδιο όργανο του Νοσοκομείου του νομού μας.

 

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας αναγνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, τα οποία συντηρούνται από τη πτωχή πολιτική υγείας της κυβέρνησης και σε αυτό το πλαίσιο ενημερώνεται συνεχώς για το Γ.Ν. Κορίνθου. Η παιδιατρική κλινική, συγκεκριμένα, τον τελευταίο μήνα εμφανίζεται υποστελεχωμένη, λόγω απουσίας ιατρού. Οι συνάδελφοι ιατροί της κλινικής (επιμελητές και ειδικευόμενοι), προς τιμήν τους, υπερβάλλουν των εφημεριών τους, ώστε να καλυφθεί το αναμενόμενο εκ της απουσίας κενό, γεγονός που εξ ολοκλήρου δεν επιτυγχάνεται.

 

 

Η διοίκηση του Νοσοκομείου, γνωρίζει πολύ καλά το μέγεθος του προβλήματος και έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να λυθεί ταχέως το θέμα. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας έχει πληροφορηθεί για αυτές τις κινήσεις, συμφωνεί με αυτές και τις ενισχύει με επείγον έγγραφό του, καλώντας τον Υπουργό Υγείας να δώσει λύση.

 

 

 Είναι απορίας άξιο, πως λαμβάνουν χώρα τέτοια δημοσιεύματα, χωρίς κάποιος να αναζητήσει την αλήθεια. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας, στο μέλλον, δεν θα επιτρέψει, να υποβαθμίζεται η προσπάθεια συναδέλφων και προτρέπει στην ανακάλυψη των πραγματικών διαστάσεων του κάθε προβλήματος, που αφορά τη δημόσια υγεία.