Παρουσία της Ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτηξης και Επενδύσεων έγινε η παρουσίαση των προμελετών του νέου κτηρίου της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ο κ. Δήμας Δήλωσε:

 

Επισκεφτήκαμε σήμερα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρόεδρο του Ίδρυμα Ωνάση Αντώνη Παπαδημητρίου την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας όπου παρουσιάσαμε με τον Γενικό Γραμματέα Αθανάσιο Κυριαζή και το αρχιτεκτονικό γραφείο τις προμελέτες του νέου μας κτιρίου.

 

 

Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε, θέσαμε ως προτεραιότητα για λόγους ουσίας και συμβολισμού, την μετεγκατάσταση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας
σε ένα νέο κτίριο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και του αντικειμένου.

 

 

Το νέο σπίτι της Έρευνας και Καινοτομίας με την ευγενική χορηγία του ιδρύματος Ωνάση, το οποίο θα αναλάβει την εκπόνηση των μελετών και την υλοποίηση της κατασκευής, αναμένεται να αποτελέσει το πιο σύγχρονο κτίριο του ελληνικού δημοσίου, ικανό να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της ΓΓΕΤ.

 

Για την μετεγκατάσταση αξιοποιούμε ένα Ολυμπιακό ακίνητο, το Κέντρο Ιππασίας στο Γουδί, το οποίο παρέμεινε εγκαταλελειμμένο για περισσότερο από μια δεκαετία.

 

 

Ένας νέος χώρος - κόσμημα για την χώρα μας και ειδικότερα για την Ερευνητική και Επιστημονική κοινότητα, που παράλληλα θα εξοικονομήσει προς όφελος του ελληνικού δημοσίου περίπου 450.000 ευρώ ετησίως μόνο από ενοίκια και μισθώσεις.

 

Το νέο κτίριο αναμένεται να προσφέρει την κατάλληλη δομή για να αποκτήσουν η Έρευνα και η Τεχνολογία το δικό τους ψηφιακό, ανοικτό και διασυνδεδεμένο σπίτι, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.