Παρουσίαση Loutraki Festival: Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων (video)

Παρουσιάστηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λουτράκι, τo Loutraki Festival, το καλοκαιρινό φεστιβάλ που πλέον, μετά από 9 συναπτά έτη, έχει γίνει θεσμός, κατέχοντας ξεχωριστή θέση στις καρδιές των ανθρώπων. Μια ζωντανή γιορτή, που ενώνει τους ανθρώπους, πυροδοτεί μια αίσθηση χαράς και παρέχει μια απόδραση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας...

 

"Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό σας καλωσορίζω στην επίσημη παρουσίαση του Loutraki Festival. Ο τόπος μας, γνωστός για τον πολιτισμό του, τη φυσική ομορφιά και την ιστορία του, υποδέχεται για 9η συνεχή χρονιά την πολυμορφία των τεχνών και το πνεύμα της δημιουργικότητας. Καλλιτέχνες από διάφορα είδη τέχνης θα μοιραστούν μαζί μας τα ταλέντα και τις δημιουργίες τους, η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου μας, θα μας χαρίσει ξεχωριστές συναυλίες, ενώ οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν θα μας χαρίσουν ένα μοναδικό ταξίδι τέχνης και πολιτισμού. Σημείο αναφοράς, είναι το ανοιχτό θέατρο Παντελής Ζερβός στο Πάρκο Δεξαμενής, αφιερωμένο στο μεγάλο Έλληνα ηθοποιό με καταγωγή από την Περαχώρα", ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σάκης Παπαθανασίου.

 

"Για εμάς, το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, αποτελείο τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό, ο οποίος υλοποιείται το τελευταία 9 χρόνια και δίνει την ευκαιρία σε όλους μας απολαύσουμε ποιοτικές βραδιές πολιτισμού. Όπως κάθε νέα χρονιά, έτσι και εφέτος, με το πρόγραμμά μας προσθέτουμε συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα τα οποία εξελίσσονται δυναμικά σε κάθε γωνιά του τόπου μας αναδεικνύοντας τον πολιτιστικό μας πλούτο. Στο εφετινό φεστιβάλ, δεσπόζουν τα εγκαίνια του νέου ανακαινισμένου και σύγχρονου ανοιχτού θεάτρου στο Πάρκο Δεξαμενής, προς τιμήν του μεγάλου ηθοποιού, Παντελή Ζερβού. Έναν μεγάλο και ανεκτίμητο καλλιτέχνη, που γεννήθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Περαχώρα, αγάπησε τόσο πολύ το Λουτράκι και τον αγαπήσαμε και εμείς, οι άνθρωποι αυτού του τόπου. Από την πρώτη στιγμή που οραματιστήκαμε αυτό το έργο, εργαστήκαμε με σχέδιο πρόγραμμα και μεράκι δημιουργήσουμε μία όμορφη και σύγχρονη εστία πολιτισμού που θα φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου παραστάσεις και συναυλίες", ανέφερε ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης.

 

"Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που το φεστιβάλ αυτό, έχει καθιερωθεί τα τελευταία νέα χρονιά. Ξεκίνησε δειλά το 2015 και σήμερα παρουσιάζουμε το πρόγραμμα για ένατη συνεχόμενη χρονιά. Είναι ιδιαίτερη τιμή που στο πλαίσιο της διοργάνωσης, εγκαινιάζεται ένα νέο αμφιθέατρο στο Πάρκο Δεξαμενής. Εκπροσωποντας το Σύλλογο Φίλων Μουσικής και τους καλλιτέχνες της ευρύτερης περιοχή είναι σημαντικό για εμάς -και όχι μόνο- να έχουμε έναν ακόμα χώρο πολιτισμού, όπου μπορούμε τους θερινούς μήνες να διοργανώνουμε εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Ήταν κάτι που έλειπε από την περιοχή", τόνισε ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του Loutraki Festival, Πελοπίδας Μαυρόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια παρουσίασε το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε το video της παρουσίασης:

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ