Πάσχα: Καμία πιθανότητα για μετακινήσεις εκτός Νομού!

Στην κυβερνητική γραμμή να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και η επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει προκειμένου να εισηγηθεί μέτρα για μην υπάρξει κι άλλη διασπορά του κορονοϊού αυτό το Πάσχα...

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που εξετάζουν είναι το πως θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα αλλά και πως θα ανοίξουν τα υπόλοιπα σχολεία και η εστίαση. Ειδικά για το τελευταίο η επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 4η Μαΐου με τραπεζάκια έξω.

 

Η εισήγηση αυτή θα διαμορφώσει τον οδικό χάρτη και έτσι θα γίνουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για το τι θα ακολουθήσει. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν είτε από υπουργούς, είτε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τις επόμενες ώρες. 

                 

Μέσα από τα λεγόμενα του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη διεφάνη και ο οδικός χάρτης για πριν και μετά το Πάσχα. 

 

Για το «Πάσχα στο χωριό», ο υπουργός απάντησε: «Η αίσθηση που αποκομίζουμε είναι ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολη ακόμη η υπερτοπική, διαπεριφερειακή μετακίνηση, είναι επίσης σημαντικό να μπορέσουμε να έχουμε έναν πιο σαφή ορίζοντα ελευθερίας για όλους μας».

 

Είπε ακόμα ότι πολύ σύντομα, θα υπάρξουν δημόσιες ανακοινώσεις τοποθετώντας τις στις επόμενες ώρες ή ημέρες.

 

Θα υπάρξουν έλεγχοι για να αποτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

 

«Θα υπάρξουν μηχανισμοί ελέγχου εφόσον η απόφαση θα είναι να απαγορευθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, θα υπάρξουν έλεγχοι οι οποίοι θα αποτρέπουν την κίνηση αυτή. Θα υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων και στην Αττική, στις περιοχές όπου πράγματι εμφανίζονται τα φαινόμενα υπερσυναθροίσεων», όπου όμως είναι «δύσκολη η επέμβαση εκ των πραγμάτων (…) προσπαθούμε με κατανόηση να βλέπουμε τα φαινόμενα αυτά αλλά θα πρέπει η τάξη να τηρηθεί και είναι μια υποχρέωση απέναντι στη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, οι οποίοι συμμορφώνονται απολύτως. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, τα μέτρα θα τηρηθούν».

 

Πελώνη: Στόχος να ανοίξουν 10 Μαΐου τα σχολεία

 

Την 10η Μαΐου έθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη ως ορόσημο για το άνοιγμα και των υπόλοιπων βαθμίδων στα σχολεία.

 

Έτσι, αν όλα κυλήσουν ομαλά η δεύτερη Δευτέρα του Μαΐου θα είναι η μέρα που θα χτυπήσει το κουδούνι στα  Νηπιαγωγεία τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια. 

 

Σύμφωνα επίσης με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας δεν είναι πολύ πιθανόν φέτος να γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις. Οι Πανελλαδικές έχουν προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου όπως έχει ανακοινωθεί. 

 

Ανάσταση στις 21:00 και έως δυο οικογένειες στο εορταστικό τραπέζι

 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00, αφού η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα αρθεί αλλά θα υπάρξει μια ρύθμιση στο ωράριο λέγοντας πως «παράνομα στις εκκλησίες δεν θα είμαστε». Εκτιμάται ότι το βράδυ της Ανάστασης η απαγόρευση κυκλοφορίας θα επεκταθεί κατά δύο ώρες και θα ξεκινήσει στις 23:00. Την υπόλοιπη Μεγάλη Εβδομάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 22:00. 

 

Όσον αφορά στο πασχαλινό τραπέζι, είπε ότι σε αυτό θα πρέπει να είναι μόνο δυο οικογένειες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ