Πατάει γκάζι για επιστροφή του Rally Acropolis στο Λουτράκι ο Χρίστος Δήμας

Η επιστροφή στην Πελοπόννησο του θρυλικού και παγκοσμίως γνωστού “Ράλι Ακρόπολις” αποτέλεσε ένα από τα αντικείμενα της συνάντησης που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε στην Αθήνα, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα, αρμόδιο για την Ερευνα και την Τεχνολογία.

 

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που η διοργάνωση περιελάμβανε διαδρομές στην Πελοπόννησο ήταν το 2013.

 

Μάλιστα, το συγκεκριμένο θέμα, συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που διεξήχθη, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Αθηνά Κόρκα, Άννα Καλογεροπούλου, Αναστάσιος Γκιολής, Χαρίλαος Βυτινιώτης και οι Δήμαρχοι Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  Βλάσιος Τσιώτος, Βέλου – Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος και Νεμέας Κωνσταντίνος Φρούσιος.

 

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφωνήσαν πως η διεξαγωγή ενός παγκόσμιου γεγονότος στην περιοχή της Κορινθίας, εκτός από τα οικονομικά οφέλη, δημιουργεί μια μοναδική ευκαιρία για την διαφήμιση της περιοχής στο τηλεοπτικό αλλά και το διαδικτυακό κοινό παγκοσμίως. Με δεδομένο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής -εξαιρετικές ειδικές διαδρομές, άριστες ξενοδοχειακές υποδομές με ικανό αριθμό ποιοτικών κλινών για να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες, εγγύτητα σε αεροδρόμιο και λιμάνι, αλλά και φυσικό κάλλος απαραίτητο για την τουριστική προβολή της χώρας μας-, οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να στηρίξουν με κάθε τρόπο (οικονομικό, παροχές, προετοιμασία και επισκευή των ειδικών διαδρομών κ.ά.) την διοργάνωση, ώστε η Κορινθία, με επίκεντρο το Λουτράκι να επιλεγεί ως κέντρο του αγώνα.

 

Για τον συντονισμό όλων των απαραίτητων ενεργειών, ώστε να καταρτιστεί άμεσα πρόταση ανάληψης της διοργάνωσης, ορίστηκε ο δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, καθώς και η αρμόδια για τον τουρισμό αντιπεριφερειάρχης, Αννα Καλογεροπούλου, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι στην τηλεδιάσκεψη ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες.