Πάτησε το κουμπί ο Μακρόν! Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας

Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης στη χώρα, λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας.

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και σε οκτώ ακόμη γαλλικές πόλεις επέβαλλε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν λόγω των αυξημένων κρουσμάτων.

 

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διέταξε την Τετάρτη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για το Παρίσι και οκτώ άλλες γαλλικές πόλεις, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα.

 

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο Μακρόν είπε ότι οι κάτοικοι αυτών των πόλεων δεν θα επιτρέπεται να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους μεταξύ 9:00 μ.μ. και 6:00 π.μ. από το Σάββατο, για διάρκεια τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων.

 

«Πρέπει να δράσουμε. Πρέπει να βάλουμε τροχοπέδη στην εξάπλωση του ιού», δήλωσε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι το μέτρο δεν θα επέτρεπε στους ανθρώπους να επισκέπτονται εστιατόρια και ιδιωτικές κατοικίες αργά το βράδυ και το βράδυ.

 

Η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε την Τετάρτη ότι μπαίνει ξανά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

 

Ακόμη 12.993 νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν χθες στη Γαλλία, τα οποία συνολικά ανέρχονται 756.472 από την αρχή της πανδημίας.

 

Η Γαλλία είναι από τις χώρες που επλήγησαν από τον κορονοϊό περισσότερο από την αρχή της πανδημίας μετρώντας χιλιάδες νεκρούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ