Πάτρα: Πυροσβέστης ανακάλυψε ότι είχε γίνει -κατ’ επανάληψη- συνταγογράφηση ναρκωτικών ουσιών στον ΑΜΚΑ του.

Eίναι 29 χρονών, πυροσβέστης και ένα από τα θύματα του πατρινού γιατρού Δ.Φ., ο οποίος κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε ΑΜΚΑ ασφαλισμένων εν αγνοία τους, προκειμένου να συνταγογραφεί ναρκωτικές ουσίες για τοξικομανείς, φυσικά… με το αζημίωτο!
 

Προ ημερών, η «Πελοπόννησος» φιλοξένησε δηλώσεις του δικηγόρου του, Νίκου Γεωργίου. Χθες όμως, μας μίλησε ο ίδιος ο παθών και, όπως είπε, η απάτη αποκαλύφθηκε όταν πήγε να κάνει τις καθιερωμένες ετήσιες υγειονομικές εξετάσεις -που απαιτεί το Πυροσβεστικό Σώμα- οπότε τον ενημέρωσαν πως θα έχει δυσκολίες για να συνεχίσει να εργάζεται, καθώς στην «καρτέλα» του εμφανίζεται ότι έχει λάβει μεγάλες δόσεις ουσιών!

 

«Επεσε από τα σύννεφα, όπως ήταν φυσικό, αφού ουδέποτε είχε λάβει τέτοιες. Κοίταγα τον διοικητή μου, με γουρλωμένα μάτια. Ανέβηκα Γολγοθά μέχρι να καταφέρω να αποδείξω πως δεν είχα καμία σχέση με όλα αυτά και με είχαν εξαπατήσει. Κινδύνεψα να χάσω τη δουλειά μου» δηλώνει στην «Π».

 

Η υπόθεση έφθασε μέχρι το Αρχηγείο της ΠΣ και τελικά υποχρεώθηκε να κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. «Κάναμε άμεσα έρευνα και ανακαλύψαμε ότι είχε γίνει -κατ’ επανάληψη- συνταγογράφηση ναρκωτικών ουσιών στον ΑΜΚΑ του. Οι συνταγές είχαν εκτελεστεί και ο εντολέας μου φαινόταν ότι είχε κάνει χρήση των ουσιών. Προχωρήσαμε σε άμεσες ενέργειες, ώστε να προφυλάξουμε την προσωπικότητά του. Κάναμε τις απαιτούμενες διαδικασίες για την καταγγελία της παράνομης αυτής δράσης» λέει ο κ. Γεωργίου

 

Η διαδρομή όμως δεν ήταν τόσο εύκολη. «Εγιναν πολλές διαβουλεύσεις και η υπόθεση πέρασε από Επιτροπές, προκειμένου να διασφαλίσουμε το μέλλον του εντολέα μου. Ευτυχώς, η Υπηρεσία έκανε δεκτά τα αιτήματά μας, έχοντας βέβαια ως δεδομένα την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια και το ήθος του, στην προηγούμενη θητεία του. Ετσι επαναπροσλήφθηκε, μετά από πάρα πολλές διαδικασίες».

 

Πλέον ο γιατρός, ο οποίος επαύθη με απόφαση του Πειθαρχικού του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, θα καθίσει στο εδώλιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ