Πειρατές απήγαγαν πλήρωμα από ελληνικό τάνκερ στο Τόγκο

Πειρατές επιτέθηκαν σε ελληνικό τάνκερ ανοιχτά των ακτών του Τόγκο και πήραν ομήρους τέσσερα μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με το ναυτικό της χώρας της δυτικής Αφρικής.

 

Από τα τέσσερα μέλη που απήχθησαν δύο είναι από τις Φιλιππίνες, ένας είναι Έλληνας και ένας Γεωργιανός, σύμφωνα με ανακοίνωση του ναυτικού.

 

«Τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, περίπου στις 03:00, το τάνκερ "Elka Aristotle" δέχτηκε επίθεση περίπου 18 χιλιόμετρα από το λιμάνι Λόμε από ενόπλους» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ναυτικού.

Το ναυτικό δήλωσε ότι το τάνκερ φρουρούνταν από ένοπλο προσωπικό, ένας από τους οποίους τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

 

Το αρχηγείο του Λιμενικού ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό. Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης που ενημερώθηκε άμεσα έδωσε εντολή στις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου να παρακολουθούν στενά το θέμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρεία.

 

Το Σάββατο, παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο γειτονικό Μπενίν όταν πειρατές επιτέθηκαν σε πλοίο υπό σημαία Νορβηγίας, απαγάγοντας εννέα Φιλιππινέζους, μέλη πληρώματος.

 

Παρότι η πειρατεία έχει μειωθεί παγκοσμίως, ο κόλπος της Γουινέα στη δυτική Αφρική παραμένει περιοχή κινδύνου για απαγωγές από ενόπλους, σύμφωνα με το International Maritime Bureau που επικαλείται το Reuters.

 

cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ