Πέντε εβδομάδες μετράμε θύματα - Στους 97 οι νεκροί στο Μάτι

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 14ος εγκαυματίας που νοσηλευόταν 

 

 

 

Εχουν περάσει 35 ημέρες από την τραγωδία στο Μάτι και συνεχίζουμε να μετρούμε θύματα: το πρωί της Δευτέρας έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική (και όχι από το υπουργείο Υγείας) ότι ένας ακόμη εγκαυματίας υπέκυψε στα τραύματά του, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου σε 97…

 

Καθώς πλέον ο όποιος κρατικός μηχανισμός δεν ασχολείται με την συστηματική καταγραφή των θυμάτων, η γνωστοποίηση για τον νοσηλευόμενο που κατέληξε ήρθε με παράδοξο τρόπο.

 

Σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική ανέφερε: 

 

Ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική μέχρι στιγμής, ανέρχεται στους 97. Αναλυτικά: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 83 ενώ από τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής 14 άτομα.

 

Η προηγούμενη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τον αριθμό των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι είχε εκδοθεί στις 14 Αυγούστου και ανέφερε: «Ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, μέχρι στιγμής, ανέρχεται στους 96.

 

 Η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα. Νοσηλευόμενα στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής 13 άτομα».

 

'Αρα ο 97ος νεκρός νοσηλευόταν τόσες ημέρες και τελικά κατέληξε. Ωστόσο μέχρι να εκδοθεί ανακοίνωση και από το υπουργείο Υγείας, δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία του. 

 

protagon.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ