Περίεργη μεθόδευση από κυβέρνηση και ΣτΕ για την υπόθεση Θάνου

Μία περίεργη μεθόδευση ακολουθείται από κυβέρνηση και Συμβούλιο της Επικρατείας σε ότι αφορά την αποπομπή της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την αίτηση ακύρωσης και αναστολής εκτέλεσης της υπουργικής απόφασης που έχει καταθέσει στο ΣτΕ.

 

 

Όπως είναι γνωστό η καρατομηθείσα πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου αλλά και η πρώην αντιπρόεδρος Άννα Νάκου έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας λίγες μόλις ώρες μετά την εσπευσμένη υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων αυτοδίκαιης έκπτωσης τους από το αξίωμά τους.

 

 

Ειδικότερα κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής στο Συμβούλιο Επικρατείας, διά του πληρεξουσίου δικηγόρου τους, καθηγητή Πάνου Λαζαράτου. Μάλιστα στις αιτήσεις τους απαριθμούν αναλυτικά μια προς μια τις παραβάσεις που όπως υποστηρίζουν έχουν συντελεστεί με την «φωτογραφική διάταξη» που παραβιάζει την "προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία τους συνεπεία της πρόωρης λήξεως της προστατευόμενης θητείας τους ως μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατ’ ανεπίτρεπτη αναδρομικότητα του νόμου».

 

 

Επίσης η κα Θάνου έχει καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ζητούσε να παραμείνει στην προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή που έχει καταθέσει στο ΣτΕ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Μιχαήλ Πικραμένος απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα, πριν ακόμη λάβει το υπόμνημα της κας Θάνου αλλά και τις αιτιάσεις του Δημοσίου.

 

 

Η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων έρχεται χρονικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση διαρρέει σε φίλα προσκείμενα ΜΜΕ ότι προορίζει για τη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθηγητή από το εξωτερικό. Πρόκειται για μια περίεργη μεθόδευση οποία εγείρει πολλά ερωτήματα. Μένει να φανεί η συνέχεια της υπόθεσης.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ