Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Eγκρίθηκαν έργα για την Κορινθία

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, αποφάσισε να συνεδριάσει και σε πόλεις της Πελοποννήσου, εκτός της έδρας του, προκειμένου οι πολίτες της Περιφέρειας να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις ανοιχτές και δημόσιες συνεδριάσεις του.

 

 

Στο πλαίσιο αυτό, η 12η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε χθες (9/7) στο «Βουλευτικό», στο Ναύπλιο.

 

 

Η αμέσως επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

 

 

ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

 

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Ναύπλιο εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία νέα έργα για την Π.Ε Κορινθίας.

 

 

Εντάχθηκε νέο έργο με τίτλο «Διαμόρφωση Περιβάλλοντα χώρου και ηλεκτροφωτισμός στο Αλιευτικό Καταφύγιο Βραχατίου με προϋπολογισμό και πίστωση 252.000,00€.

 

 

Εντάχθηκαν δύο νέα υποέργα Αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορούν την επέκταση αντιπλημμυρικής προστασίας χειμάρρου Ξηριά της Τ.Κ Σολωμού με προϋπολογισμό 85.000 €.

 

 

Επίσης η αντιπλημμυρική προστασία της Επ. Οδού «Περαχώρα – Λίμνη Βουλιαγμένης Π.Κ Κορινθίας με προϋπολογισμό  και πίστωση 144.00,00€.

 

 

Έγκριση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Βέλου-Βόχας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου Βελτίωση-Συντήρηση Επαρχιακού Δικτύου του Δήμου Βέλου-Βόχας συνολικού προϋπολογισμού 500.000€ (Οδός Αγ. Μαρίνας). Η Π.Ε Κορινθίας μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων προγραμματίζει άμεσα τη δημοπράτηση του έργου.

 

 

 

Πηγή: sfedona.gr