Περιοδεία του Νίκου Ταγαρά στον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Τον δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων επισκέφτηκε χτες (Πέμπτη 27 Ιουνίου) ο υπ. Βουλευτής Κορινθίας και Νίκος Ταγαράς, στον δρόμο προς τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

 

 

Ο πρ. αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) συναντήθηκε με δεκάδες πολίτες στην περιοδεία του στον Σχοίνο, στα Πίσια, στην Περαχώρα, στην Κυρά Βρύση, στους Αγίους Θεοδώρους και στο Λουτράκι. Στον διάλογο που αναπτύχθηκε με τους πολίτες αναδείχτηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τα τελευταία χρόνια την ελληνική κοινωνία.   

 

 

O κ. Ταγαράς εξήγησε τους λόγους για τους οποίος είναι επιβεβλημένη η νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές που έρχονται. Συμφώνησε για τη σημασία που έχει η ανάπτυξη και η προσέλκυση επενδύσεων, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η χώρα μας έχει ανάγκη από ένα «αναπτυξιακό σοκ» μέσα στους πρώτους έξι μήνες: «Δεν αρκεί μόνο να έχουμε ανάπτυξη, χρειάζεται να έχουμε μεγάλους ρυθμούς ώστε να προλάβουμε αυτούς που ήδη μας έχουν ξεπεράσει…», είπε χαρακτηριστικά ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

Εξειδικεύοντας τους τρόπους με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί αυτό το αναπτυξιακό σοκ ο κ. Ταγαράς τόνισε την σημασία που έχει η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, ταυτόχρονα με την μείωση των φορολογικών συντελεστών.

 

 

Ο πρ. αν. Υπουργός ΠΕΚΑ τόνισε το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για την μεσαία τάξη: «Στην Ελλάδα πάντα η μεσαία τάξη ήταν αυτή που στήριζε την ελληνική κοινωνία. Χάρη σε αυτήν, στο πνεύμα της και την δημιουργικότητά της, καταφέραμε να κάνουμε πράξη το θαύμα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της μεσαίας τάξης και γι αυτό θα συνεχίσουμε να την εκφράζουμε πολιτικά, είτε μιλάμε για επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες ή εργαζόμενους…».

 

 

Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του υπ. Βουλευτή της Ν.Δ. για το ζήτημα της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών ως εργαλεία που θα βοηθήσουν στην προσέλκυση επενδύσεων. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στο έργο που επιτελέστηκε στην διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

 

 

«Ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης συνιστά μία μεγάλη μεταρρύθμιση χάρη στην οποία οποιοσδήποτε, μέσα από τον υπολογιστή του, μπορεί να πάρει έγκυρες πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες μπορεί να επενδύσει σε μία περιοχή. Αυτό πετύχαμε μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών…».

 

Οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν ευνοϊκότερο περιβάλλον και για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Όπως υπενθύμισε ο πρ. αν. Υπουργός ΠΕΚΑ στην διάρκεια της θητείας του υλοποιήθηκε η ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών. Χάρη σε αυτήν η έκδοση μιας οικοδομικής άδειας και η παρακολούθηση του φακέλου από τον αρμόδιο μηχανικό είναι πλέον μία διαδικασία εξαιρετικά απλή, ελάχιστα χρονοβόρα και απολύτως διαφανής.