Το Περιστέρι τρύπησε το ταβάνι του και έζησε το όνειρο στο Βελιγράδι

"Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι" λέει ο λαός. Και το φετινό ταξίδι του Περιστερίου bwin του Βασίλη Σπανούλη είχε τελικό προορισμό το Final Four του Basketball Champions League στο Βελιγράδι, σε μια σεζόν όνειρο με ένα γλυκόπικρο φινάλε, αλλά πολλή περηφάνια.

 

Η απόφαση της διοίκησης του Περιστερίου bwin να δώσει τα κλειδιά της ομάδας στον Βασίλη Σπανούλη το καλοκαίρι του 2022 ήταν τολμηρή. Κι αυτό γιατί ένας σπουδαίος παίκτης δεν είναι δεδομένο ότι θα γίνει και καλός προπονητής. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει κατά βάση.

 

Όμως η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς και έτσι η ομάδα των δυτικών προαστίων μπήκε σε έναν νέο δρόμο, ανηφορικό, αλλά γεμάτο από όμορφες στιγμές. Ένα δρόμο που τελικά την οδήγησε στη Stark Arena του Βελιγραδίου για το Final Four του Basketball Champions League 2024.

 

Η Stark Arena δεν ήταν τελικά η γη της Επαγγελίας για τον Kill-Bill και τους παίκτες του, αφού το εμπόδιο της δύο φορές τροπαιούχου Τενερίφης των πολύπειρων Μαρσελίνιο Χουέρτας - Γκιόργκι Σερμαντίνι, αλλά και του Κάιλ Γκάι, που μετακόμισε από τον Παναθηναϊκό AKTOR στα Κανάρια Νησιά μεσούσης της σεζόν και έγινε νέο όπλο στη φαρέτρα του Τσους Βιντορέτα, αποδείχθηκε ανυπέρβλητο. Ακόμα και σε μια βραδιά που το Περιστέρι bwin κατάφερε να σκοράρει 93 πόντους με μόλις 7 εύστοχα τρίποντα σε 29 προσπάθειες.

 

Η παρουσία, όμως, του ελληνικού συλλόγου στην πρωτεύουσα της Σερβίας ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ήταν το επιστέγασμα δουλειάς μηνών από τον τελειμανή Βασίλη Σπανούλη και τους συνεργάτες του, που το καλοκαίρι του 2023 χρειάστηκε να βάλουν οκτώ καινούργιους παίκτες στο ρόστερ της ομάδας και να χτίσουν ξανά τα πάντα από την αρχή.

 

Με οδηγό, φυσικά, την πολύ καλή πορεία της σεζόν 2022/23, που σηματοδοτήθηκε από την παρουσία του κλαμπ στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και από την κατάληψη της τρίτης θέσης στην Basket League.

 

Το Περιστέρι bwin τρύπησε το ταβάνι του και έζησε το όνειρο στο Βελιγράδι
 

Όρεξη υπήρχε, πλάνο υπήρχε και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι προσδοκίες για κάτι ακόμα μεγαλύτερο την αγωνιστική περίοδο 2023/24. Και τι καλύτερο από μία μακρά -δύσκολη πολλές φορές- αλλά τελικά άκρως επιτυχημένη ευρωπαϊκή πορεία; Γιατί αν κάποιος πιστεύει ότι το Περιστέρι απέτυχε επειδή έχασε από την Τενερίφη, κάνει σίγουρα μεγάλο λάθος.

 

Όπως σίγουρο είναι ότι οι οπαδοί των Πριγκίπων της Δυτικής Όχθης -οι εκατοντάδες που ταξίδεψαν μαζί με την ομάδα τους στο Βελιγράδι και δεν σταμάτησαν να τραγουδούν στιγμή, αλλά και αυτοί που παρακολούθησαν τον ημιτελικό του Final Four από μακριά- μόνο περηφάνια έχουν να νιώθουν για όσα κατάφερε ο V-Span μαζί με τους αθλητές του.

 

Το Περιστέρι bwin τρύπησε το ταβάνι του και έζησε το όνειρο στο Βελιγράδι
Οι οπαδοί του Περιστερίου bwin στη Stark Arena

Αφού εκείνοι δεν σταμάτησαν στιγμή να παλεύουν με όλη τους δύναμη μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Απλά το ταβάνι είχε τρυπήσει, ήδη, και θα ήταν πολύ δύσκολο να γίνει μία ακόμα υπέρβαση. Μπορεί αυτή να γίνει στο (άμεσο) μέλλον; Θα πρέπει να περιμένουμε τα επεισόδια για να το μάθουμε.

 

Μέχρι τότε θα έχουμε να θυμάστε με μια γλυκόπικρη ίσως αίσθηση όλο αυτή την ευρωπαϊκή διαδρομή που ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου στο γήπεδο της Λε Μαν στη Γαλλία και θα ολοκληρωθεί στην Stark Arena την Κυριακή 28 Απριλίου. Ιδανικά με μια νίκη κόντρα στη Μούρθια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ