Πέθανε ο εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς

Έφυγε από τη ζωή ο εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς ο οποίος ειδικευόταν σε θέματα κοινωνικής προστασίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε η δημοσιογράφος Μάγδα Στέγγου.

 

Ο Γιώργος Ρωμανιάς ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές 2019 με την Ένωση Κεντρώων ενώ μεταξύ άλλων διατελέσει, μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Απασχόληση και της Εθνικής Επιτροπής για την Κοινωνική Προστασία και εμπειρογνώμων της Ελληνικής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.

 

«Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς.

 

Θα τον θυμάμαι πάντα, όπως και όλοι οι συνάδελφοι, για την στήριξη του, όταν τον χρειαστήκαμε.
18-7-2017 είναι η εκπομπή αυτή που παρακολουθείτε!

 

Τον φιλοξένησα πολλές φορές στις εκπομπές και εδω στο βίντεο ήταν η τελευταία μα σ τηλεοπτική κοινή εμφάνιση.

 

Είχε ειδικευθεί σε θέματα κοινωνικής προστασίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέως Διευθυντής Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ και κατά καιρούς Πρόεδρος Δ.Σ ή Σύμβουλος άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων.

 

Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (από το 1990 μέχρι το 2011.)

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ – ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε (από το 2008 έως το 2011).

 

Είχε διατελέσει εμπειρογνώμων της Ελληνικής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής πολιτικής (Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης) και σε θέματα Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (ΑΤΖΈΝΤΑ 2000, Ανάπτυξη του ευρωπαϊκού χώρου κλπ.) και εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής συνοχής και προϋπολογισμού.

 

Είχε συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Γενικών Συνελεύσεων, Ομάδων Εργασίας και ερευνών ή προγραμμάτων, συνεδρίων, ημερίδων κλπ της Διεθνούς Ένωσης Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ.

 

Είχε διατελέσει επίσης, μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Απασχόληση και της Εθνικής Επιτροπής για την Κοινωνική Προστασία» έγραψε η δημοσιογράφος Μάγδα Στέγγου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ