Πέτρος Τατούλης στο airetos.gr: Οι πολίτες δεν έχουν κανέναν λόγο να ψηφίσουν υπάλληλο του Αντώνη Σαμαρά για περιφερειάρχη

5 λέξεις χαρακτηρίζουν την υποψηφιότητα αλλά και τον ίδιο τον Πέτρο Τατούλη  στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τελευταία του συνέντευξη.

 

  • Ανεξαρτησία (από δεσμεύσεις και συμφέροντα)

  • Καθαρότητα (λόγων και σχέσεων)
  • Ευαισθησία (σε πραγματικές ανάγκες)
  • Αποτελεσματικότητα (στα μικρά και τα μεγάλα)
  • Εξωστρέφεια (στην Ελλάδα και στην Ευρώπη)

 

Ο πρώην περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση της εκλογικής μάχης της 8ης Οκτωβρίου  σε συνέντευξή του στο airetos.gr και στον Νίκος Βοσδόγιαννη.

 

Την ίδια στιγμή εξαπολύει ευθεία επίθεση στον υποψήφιο Περιφερειάρχη της ΝΔ Δημήτρη Πτωχό μα και στον Αντώνη Σαμαρά σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως  «Οι πολίτες ψήφισαν για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν έχουν κανέναν λόγο να ψηφίσουν υπάλληλο του Αντώνη Σαμαρά για περιφερειάρχη. Και αυτό το λέω πολιτικά και καθόλου προσωπικά, για έναν άνθρωπο που απλά πίστεψε ότι αν και άφαντος από πάντα θα ανέβαινε στο κύμα του 40% και θα έφτανε από το μηδέν στην κορυφή της αναγνώρισης των συμπολιτών μας. Ο καθένας πρέπει να γράφει χιλιόμετρα και κανείς δεν μπορεί να εγκαθιδρύεται σε θρόνους ως πρίγκιπας».

 

Ρωτήθηκε ο  Πέτρος Τατούλης  για ποια πράγματα που πέτυχε ως υποψήφιος Περιφερειάρχης  αισθάνεται υπερήφανος και εκείνος αναφέρθηκε επιγραμματικά πως σε  καιρούς μνημονίου και βαθιάς κρίσης, η Πελοπόννησος με σκληρή δουλειά και στιβαρό επιχειρησιακό σχεδιασμό απέκτησε μια τεράστια εξωστρέφεια, μπήκε δυναμικά στις διεθνείς τουριστικές αγορές, γνώρισε πρωτοφανή νούμερα στις εξαγωγές της, πρωταγωνίστησε στην Ευρώπη των Περιφερειών, επενδύθηκε σε αυτήν το ασύλληπτο νούμερο των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ σε δημόσιες επενδύσεις, εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά με επιτυχία στην χώρα σύνθετα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά και αλλού όπως η μαρίνα του Ναυπλίου.

 

Το ΑΕΠ στην Πελοπόννησο αυξήθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, οι εξαγωγές μεγάλωσαν τόσο ώστε η δική μας περιφέρεια από 11η βρέθηκε στην πρώτη τριάδα και η ανεργία στον δικό μας τόπο καταγράφηκε ως η τρίτη χαμηλότερη στην θέση.

 

Προτεραιότητα η αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων

 

Ο  Τατούλης ξεκαθάρισε πως έχει επεξεργαστεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο προκειμένου να χτυπήσουν στην ρίζα τους κοινωνικά προβλήματα που ταλαιπωρούν την Πελοπόννησο, ενισχύοντας τον θεσμό της οικογένειας, των παιδιών, την αντιμετώπιση της ερήμωσης και της υπογεννητικότητας, βοηθώντας ουσιαστικά συνανθρώπους μας με αναπηρία να απολαμβάνουν την κοινωνική φροντίδα, δημιουργώντας δομές κοντά στους πολίτες. “Αυτή είναι η μάχη που δεν δώσαμε επαρκώς, αλλά αυτήν την φορά είμαι απόλυτα αποφασισμένος να κερδίσω” σημειώνει. 

 

«Δουλειά για όλους και αύξηση εισοδήματος – Κοινωνική προστασία και συνοχή – Ποιότητα Ζωής και Ασφάλεια»είναι το τρίπτυχο που καθορίζει την ατζέντα της πολιτικής και σχεδιασμού που έχει ο Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο. 

 

“Έχουμε επιχειρησιακό σχεδιασμό κοστολογημένο για κρίσιμα θέματα όπως είναι η επάρκεια και η ποιότητα των νερών, η αντιμετώπιση των πλημμυρών, η κυκλική οικονομία γύρω από την διαχείριση μειζόνων περιβαλλοντικών θεμάτων, η αναβάθμιση των ψηφιακών μας υπηρεσιών, η εξωστρέφεια των παραγωγών και των κτηνοτρόφων μας και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων τους, η τοποθέτηση της Πελοποννήσου ακόμη πιο κεντρικά στον τουριστικό χάρτη, η ενίσχυση της καινοτομίας και ασφαλώς, όπως σας είπα παραπάνω η κοινωνική προστασία και οι πολιτικές υγείας. Από εδώ και στο εξής, στον διαδικτυακό κόμβο της «Νέας Πελοποννήσου» θα αναρτούμε καθημερινά έναν άξονα προγραμματικής παρέμβασης και θα ανοίγουμε τον διάλογο με τους πολίτες. Με ενδιαφέρει απόλυτα η Πελοπόννησος να είναι πρωτοπόρος σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, αλλά η επόμενη πενταετία θα είναι η πιο κρίσιμη για να παγιωθεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη των περιφερειών ως μια δυναμική οικονομία και μια ισχυρή περιφέρεια.”