Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Προσπαθεί να μη «λερωθεί» από την επιβεβαιωμένη μυστική συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη

«Δεν θα μπορέσει να αποκρύψει τις στενές του σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα όσες «εσωτερικές ανακατάξεις» και ανακύκλωση γνωστών προσώπων κι αν κάνει»

 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να μη «λερωθεί» από την επιβεβαιωμένη μυστική συνάντηση δύο κορυφαίων στελεχών του, των Παπασταύρου και Μπρατάκου, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Έτσι, αφού τους απέπεμψε, αναγκάζοντάς τους σε παραίτηση, τώρα προχωρά σε εσωτερική αναδιανομή των αρμοδιοτήτων τους» τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις «εσωτερικές ανακατατάξεις» στις οποίες προχώρησε το Μαξίμου, στον απόηχο των «παραιτήσεων» των δύο υπουργών, μετά τις αποκαλύψεις για την παρουσία τους σε μυστική συνάντηση με τον επιχειρηματία.

 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει έτσι ακόμη περισσότερες εξουσίες στον Μάκη Βορίδη («ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων, συμμετέχει στον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου»), αναγορεύοντάς τον σε νούμερο 2 της κυβέρνησης. Καθόλου τυχαίο βέβαια, καθώς είναι δεδομένο πως προσπαθεί να αλιεύσει τις ψήφους της άκρας δεξιάς, ειδικά μετά το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, στο οποίο του υπέδειξε να απέχει. Αναρωτιόμαστε πώς νιώθει ο έτερος προερχόμενος από την ακροδεξιά υπουργός του, και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης…» υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας ότι:

 

«Επιπλέον, ο Κυρ. Μητσοτάκης όρισε τον Στέλιο Κουτνατζή νέο γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού και «ανακάτεψε» την τράπουλα των αρμοδιοτήτων εντός Μαξίμου μεταξύ στενών συνεργατών του. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είχε υποβληθεί ένσταση για την εκλογή τού Στ. Κουτνατζή στη θέση του επίκουρου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, από συνυποψήφιό του, επειδή βρισκόταν σε αναστολή καθηκόντων καθώς υπηρετούσε ως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης στην προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στην ένσταση τονιζόταν ότι ο κ. Κουτνατζής δεν μπορούσε να εξελιχτεί στην ακαδημαϊκή βαθμίδα όσο διαρκεί η αναστολή του, καθώς ο νόμος ορίζει ότι όσο βρισκόταν σε αναστολή μπορούσε να ασκεί μόνο «διδακτικά και ερευνητικά» καθήκοντα».

 

Και καταλήγουν τονίζοντας ότι «ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να αποκρύψει τις στενές του σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα και εκδοτικά συγκροτήματα, όσους συνεργάτες του κι αν αποπέμψει, όσες «εσωτερικές ανακατάξεις» και ανακύκλωση γνωστών προσώπων κι αν κάνει». 

 

Η αιχμηρή απάντηση του δικηγόρου της Ακρίτα στον πρωθυπουργό

 

mitsotakis-mareva

 

Κατατέθηκε η αγωγή από την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη - Νέα ανάρτηση από την Έλενα Ακρίτα

 

Οδικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλους απάντησε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ανάρτησή του για τη δικαστική -πλέον- διαμάχη μεταξύ της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Το πρωί της Δευτέρας, η σύζυγος του πρωθυπουργού κατέθεσε την αγωγή. 

 

«Θα χαρώ ως πληρεξούσιος δικηγόρος της κυρίας Ακρίτα να εξετάσω ως μάρτυρα τον πρωθυπουργό που δήλωσε ότι θα έρθει ο ίδιος στο δικαστήριο να καταθέσει, για να υπενθυμίσουμε και πάλι στους διεθνείς οργανισμούς και την ΕΕ την πολύπλοκη αντίληψη της ελληνικής εκτελεστικής εξουσίας για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το επίπεδο της διάκρισης των λειτουργιών στην Ελληνική Δημοκρατία» έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο Βασίλης Σωτηρόπουλος.

 

«H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου», είχε σχολιάσει χθες ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο facebook. 

 

Το πρωί της Τρίτης, η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο facebook και ρώτησε τον πρωθυπουργο: «Αφού το θέμα είναι «οικογενειακό» κι όχι πολιτικό, γιατί ανακοινώνει το πρωθυπουργικό γραφειο τη μήνυση και όχι ο δικηγόρος της κ. Μητσοτάκη; Γιατί δεν βγαίνει μπροστά ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί αλλά βάζει μπροστά τον άντρα της;».

 

«Θα έρθει και ο πρωθυπουργός μάρτυρας. Καλώς να ορίσει. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η παρουσία του, άλλωστε καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβαται. Ή μήπως όχι; Όταν έρθει η υπόθεση στα δικαστήρια, μην αρχίσετε να ζητάτε τη μια αναβολή μετά την άλλη. Να βγουν όλα στο φως», σχολίασε χαρακτηριστικά η Ε. Ακρίτα. 

 

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια ξεκαθάρισε πως θα ζητήσει την άρση της ασυλίας της. «Την περιμένω και της λέω από τώρα ότι θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου. Εγώ δεν είμαι δειλή, δεν ιδρώνει το αυτί μου από απειλές και δεν κρύβομαι από κανέναν» τόνισε η βουλεύτρια Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ ξεκαθάρισε ότι η ανάρτησή της ήταν «αμιγώς πολιτική και όχι προσωπική» και δεν αλλάζει ούτε «και».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ