Το πιο σύγχρονο ελαιοτριβείο βρίσκεται στο Γαλατάκι Κορινθίας

Το ελαιοτριβείο έχει μία γραμμή παραγωγής που μπορεί να παράγει έως ένα τόνο ελαιολάδου την ώρα, χρησιμοποιείται η μέθοδος της φυγοκέντρισης για την παραγωγή και εξαγωγή του ελαιολάδου, η διαδικασία της μάλαξης γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες προκειμένου να διασφαλιστούν όλα τα οργανοληπτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

 

ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

Το ελαιοτριβείο βρίσκεται στο Γαλατάκι Κορινθίας και διαθέτει σύγχρονο τυποποιητήριο, για τη συσκευασία του παραγόμενου εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και τη διάθεση της σειράς προϊόντων SOLIGEA (www.soligea.gr) στον τελικό καταναλωτή.

 

Το ελαιοτριβείο εφαρμόζει ένα Σύστημα Διαχείρισης για την Ασφάλεια των Τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005 για τη δραστηριότητα της παραγωγής ελαιολάδου.

 

Επίσης, η επιχείρησή κατέχει Βεβαίωση Συμμόρφωσης με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΚ) 834/2007 (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα) για τις δραστηριότητες της έκθλιψης βιολογικού ελαιοκάρπου και την εμπορία βιολογικού ελαιολάδου από εγκεκριμένο Οργανισμό Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων.

 

Κληρονομιά τεσσάρων γενεών

 

Η ελιά είναι ένα δέντρο σύμβολο για την ιστορία και την κουλτούρα της χώρας μας. Πριν από αρκετές δεκαετίες άρχισε να γίνεται μέρος της δικής μας οικογενειακής ιστορίας.

 

Το 1932 ήταν η χρονιά που το πρώτο μέλος της οικογένειάς μας, ο Δημήτρης Μάρκελλος, ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή ελαιολάδου.

 

Το 1948 τον διαδέχτηκε ο γιος του Νικόλαος Μάρκελλος ο οποίος εδραίωσε και επέκτεινε την οικογενειακή επιχείρηση θέτοντας γερές βάσεις και νέους στόχους για το μέλλον.

 

Το 1981 ήρθε η σειρά των παιδιών του Νικολάου Μάρκελλου – Δημήτρη και Παναγιώτη – να συνεχίσουν την παράδοση. Για περισσότερα από τριάντα χρόνια επένδυαν συνεχώς στην απόκτηση νέων ελαιώνων και στον εκσυγχρονισμό του ελαιοτριβείου μας.

 

Και ερχόμαστε στο 2014 στη τέταρτη γενιά, τέσσερα πρώτα ξαδέλφια· Νίκος – Χρήστος – Μιχάλης – Νίκος. Έχοντας γερές ρίζες από τους προκατόχους μας συνεχίζουμε να γράφουμε την ιστορία του οικογενειακού μας δέντρου, της ελιάς.

 

protinewskorinthias.gr