Πιθανό το Σάββατο να χιονίσει ακόμα και μέσα στο Λουτράκι!

Ο καιρός αγριεύει και φέρνει… κύμα χιονιά, το οποίο αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ημέρες σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα, με τις πολικές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις να συνθέτουν το καθαρά χειμωνιάτικο σκηνικό.

 

Όλες οι τελευταίες ενδείξεις λένε πως η πτώση της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει ήδη από την Τετάρτη, 19.01.2022, με παγετό τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά όσο ο καιρός δείχνει πως ο χειμώνας είναι πια εδώ. «Τσουχτερό» θα είναι το κρύο και την Πέμπτη, ενώ μικρή άνοδο περιμένουμε την Παρασκευή, πριν έρθει το… επόμενο ξέσπασμα.

 

Κι αυτό διότι το Σαββατοκύριακο που έρχεται, θα «χτυπήσει» εκ νέου το κύμα κακοκαιρίας, με θερμοκρασίες υπό του μηδενός σε πολλές περιοχές της χώρας και με παγετό στα βόρεια.

 

Με τις μεταβλητές και τα προγνωστικά μοντέλα να είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν,τόσο το απόγευμα όσο και το βράδυ του Σαββάτου, οι κάτοικοι των Πισίων, έχουν εξαιρετικά μεγάλες πιθανότητες να δουν ξανά άσπρη μέρα. Αρκετά πιθανό είναι να χιονίσει και στην Περαχώρα, ενώ λιγότερες (αλλά υπαρκτές), είναι οι πιθανότητες να χιονίσει ακόμα και μέσα στο Λουτράκι. 

 

Σε κάθε περίπτωση, για να υπάρξει πλήρης εικόνα για τις περιοχές χιονόπτωσης και τα υψόμετρα, θα πρέπει να περιμένουμε έως και την Πέμπτη το βράδυ...