Play out, η βαθμολογία της 2ης αγωνιστικής: Κερδισμένος ο Βόλος, στους χαμένους ΠΑΣ Γιάννινα και Κηφισιά

Ο Βόλος είναι ο μεγάλος κερδισμένος της 2ης αγωνιστικής των play out αφού με μια ακόμη νίκη πήρε ανάσα παραμονής. Βαθμός ελπίδας για Παναιτωλικό, ακόμη πιο δύσκολη η συνέχεια για Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα!

 

Στα Γιάννενα έγινε η... μάχη της ημέρας, χωρίς όμως νικητή, αφού ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1. Για τους Αγρινιώτες είναι ένας... βαθμός ελπίδας στο σακούλι, σε αντίθεση με τον «Αγιαξ» που παραμένει ουραγός και ο κλοιός έχει στενέψει ακόμη περισσότερο. Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που βρήκε πρώτος δίχτυα, όμως μέσω VAR το τέρμα του Καρέλη ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μια φάση που έδωσε οξυγόνο στους γηπεδούχους, καθώς απέφυγαν να βρεθούν από νωρίς σε δύσκολη θέση. Κι αφού η τύχη και η... γραμμή του οφσάιντ τους χαμογέλασε, λίγο αργότερα βρήκαν και γκολ.

 

βολοσ

 

Στο 25' ο Χατζηθεοδωρίδης έχασε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, ο Σόρια που έγινε αποδέκτης της μπάλας έκανε την σέντρα και σχεδόν από το ύψος του πέναλτι με άψογο πλασέ ο Κόντε έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Τσάβες, βάζοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα σε θέση οδηγού (1-0). Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, αφού οι δύο ομάδες στις ελάχιστες καλές στιγμές που δημιούργησαν δεν πέτυχαν κάτι αξιόλογο.

 

Στην επανάληψη το ματς είχε άλλη μορφή. Οι αλλαγές που έκανε σταδιακά ο Πετράκης βοήθησαν τον Παναιτωλικό να γίνει... αφεντικό στο ματς και να βρει γκολ ισοφάρισης με τον Ντίας. Από κει και πέρα το παιχνίδι έγινε... ροντέο με χαμένες ευκαιρίες κι από τους δύο αντιπάλους. Μεγαλύτερη όλων αυτή των Αγρινιωτών στο 94' που σε αντεπίθεση «5 με 1» δεν κατάφεραν να βρουν γκολ απόδρασης!!!

 

 

Ο Βόλος ήταν ο μεγάλος νικητής στον δεύτερο «τελικό παραμονής» της συγκεκριμένης αγωνιστικής. Σε ένα καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο που το άρχισε και το ολοκλήρωσε με γκολ επικράτησε με 4-1 της Κηφισιάς και έχει το δικαίωμα να ελπίζει όσο αφορά την συνέχεια των play out, ενώ πήρε και την ισοβαθμία στο ζευγάρι. Η ομάδα του Χρήστου Κόντη μπήκε με το... μαχαίρι στα δόντια στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού και με τα γκολ του Κόμπα και του Γκαρσία μόλις στο 11' ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο προς το τρίποντο.

 

 

Η Κηφισιά προσπαθούσε να συνέλθει από το σοκ και λίγο μετά το ημίωρο με το άψογο πλασέ του Οζέγκοβιτς μείωσε σε 2-1 και.. ξαναμπήκε στο ματς. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων πίεζε και είχε ευκαιρίες να ισοφαρίσει, αλλά τελικά στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Βόλος ήταν αυτός που βρήκε τρίτο γκολ με το 2ο του Γκαρσία στο ματς! Με ισχυρό μαξιλαράκι από το πρώτο μέρος ο Βόλος στην επανάληψη έκανε απλά διαχείριση του σκορ και μάλιστα στο φινάλε μετέτρεψε τη νίκη σε θρίαμβο με το γκολ του Μωραϊτη για το 4-1, ενώ λίγο μετά ο Κόβατς έπιασε και πέναλτι του Οζέγκοβιτς.

 

 

Πλάνα για την επόμενη σεζόν με μεγαλύτερη ασφάλεια μπορούν να κάνουν πλέον στις Σέρρες μετά το 2-0 του Πανσερραϊκού κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία μετά την ήττα στην πρεμιέρα των play out στο Αγρίνιο, ήθελε το «τρίποντο» ασφαλείας και τα κατάφερε με τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο που πέτυχαν ο Ουάρντα (πέναλτι) και ο Αυλωνίτης. Aπό την άλλη οι Αρκάδες γνώρισαν την 2η σερί ήττα στα play out και μάλιστα με το ίδιο σκορ καθώς είχε προηγηθεί το 2-0 από τον Βόλο στην Τρίπολη. Ο Αστέρας μπορεί να μην κινδυνεύει βαθμολογικά, όμως σαφώς η εικόνα που βγάζει στην έναρξη του έξτρα πρωταθλήματος είναι απογοητευτική.

 

Στην Κρήτη, στο ματς που... έκλεισε την 2η αγωνιστική των play out, ΟΦΗ και Ατρόμητος έμειναν στο... μηδέν (0-0). Όμως πρόκειται για ένα αποτέλεσμα μαγική εικόνα, αφού και οι δύο ομάδες, κυρίως οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για το τρίποντο. Με τον βαθμό αυτό οι Περιστεριώτες πέρασαν πρώτοι στην έξτρα βαθμολογία, ενώ οι Ηρακλειώτες θα αναζητήσουν βαθμούς στα επόμενα ματς για να μην μπλέξουν σε περιπέτειες.

 

H EΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

 

Σάββατο 6 Απριλίου
Ατρόμητος - Πανσερραϊκός 17:00
Παναιτωλικός - Βόλος 19:30
Αστέρας Τρίπολης - Κηφισιά 19:30
ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 20:00

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOUTS (2η αγωνιστική)

7.Ατρόμητος 32
8. Αστέρας Τρίπολης 31
9. Πανσερραϊκός 30
10. ΟΦΗ 27
11. Βόλος 25
12. Παναιτωλικός 24
13. Κηφισιά 22
14.ΠΑΣ Γιάννινα 19