Πνίγεται στα σκουπίδια ο Σχίνος - Εικόνες ντροπής και φόβος για φωτιά

Σε χωματερή έχει μετατραπεί ο Σχίνος Λουτρακίου, με τα σκουπίδια να σχηματίζουν βουνά τόσο μέσα στους κάδους όσο και έξω από αυτούς. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής που αναζητούν ευθύνες για τις εικόνες αυτές που μόνο σε τουριστικό προορισμό δεν ταιριάζουν.

 

Φυσικά, δεν είναι λίγοι αυτοί που ανησυχούν μην προκληθεί κάποια πυρκαγιά και μέσω της σελίδας που έχουν δημιουργήσει στο facebook με όνομα "ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΧΙΝΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ "ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ", προτρέπουν τους αρμόδιους να τα μαζέψουν, "προτού να είναι πολύ αργά", όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

 

Διαβάστε τα σχόλια των πολιτών αλλά και τις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει:

 

Φιλες και φιλοι δυστυχως αυτη τη στιγμη στο Σχινο υπαρχουν τουλαχιστον δεκα εστιες πιθανης πυρκαγιας.Διπλα απο καθε καδο σκουπιδιων υπαρχουν σε αρκετες περιπτωσεις τεραστιες ποσοτητες ξερων χορτων.
Για παραδειγμα στην οδο Οινοης και Παλαιων Αγωνιστων υπαρχουν τεραστιες ποσοτητες απο κλαδια και ξερα χορτα.
Θα πρεπει λοιπον να μας απαντησει καποιος ο εργολαβος που ανελαβε την καθαριοτητα του Σχινου εχει αναλαβει την αποκομιδη αυτων ?Αν ναι τοτε δεν κανει καλα τη δουλεια του.Ο επιβλεπων βεβαια σε αυτη τη περιπτωση ειναι ο προεδρος της Κοινοτητας. Αν δεν εχει υπογραψει ο εργολαβος κατι τετοιο τοτε θα πρεπει ο Δημος να τα μαζεψει αμεσα. Και σε αυτη τη περιπτωση ο προεδρος της Κοινοτητας θα πρεπει να υποδειξει τα σημεια καθαρισμου .Αν βεβαια τα ξερει.Εχουμε φτασει στο σημειο οπου υπαρχει καδος σκουπιδιων να εχει μετατραπει σε χωματερη.
Αυτο αντιλαμβανεστε οτι ειναι παρα πολυ επικινδυνο γιατι αν γινει το κακο θα ψαχνουμε να βρουμε ποιος φταει.Τοτε ομως θα ειναι παρα πολυ αργα..

 

Αυτό που συμβαίνει με τα σκουπίδια είναι πραγματικά απαράδεκτο. Αυτές οι φωτογραφίες είναι από το μεσημέρι. Αυτή την στιγμή είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Όλοι οι κάδοι έχουν ξεχειλίσει. Αναρωτιέμαι αν στο Λουτράκι αφήνουν τα σκουπίδια σε τέτοια κατάσταση μέσα στο κατακαλόκαιρο (θέμα δημόσιας υγείας) και στην καρδιά της σεζόν ή απλά μας έχουν τελείως ξεχασμένους. Τα δημοτικά τέλη πάντως ξέρουν να τα παίρνουν.