Ποδόσφαιρο: Περιμένουν... Ανάσταση μετά το Πάσχα

Εξελίξεις σε δύο μέτωπα αναμένονται αμέσως μετά το Πάσχα.

 

 

Το πρώτο μέτωπο αφορά την πρόθεση ομάδων της Σούπερ Λίγκας να αλλάξουν την ποινή του υποβιβασμού που προβλέπεται για τις ΠΑΕ, οι οποίες δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Το δεύτερο μέτωπο αφορά τις δικαστικές εκκρεμότητες όσον αφορά τα συμβάντα στους αγώνες Ολυμπιακός - ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

 

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται ζυμώσεις που αφορούν τις τηλεοπτικά «άστεγες» ΠΑΕ, οι οποίες αναζητούν συμβόλαιο μετά τη διάλυση της κεντρικής διαχείρισης, όπως τη γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια και την επιλογή της NOVA να συνάψει ξεχωριστές συμφωνίες με τις ΠΑΕ.

 

Για το θέμα της τροποποίησης της προβλεπόμενης ποινής για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν, συνεδριάζει το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας την Τετάρτη του Πάσχα, έπειτα από αίτημα των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟ, Ατρόμητος, Κασσιόπη, Λαμία και Απόλλων. Το ίδιο θέμα είχε τεθεί και στο τελευταίο Δ.Σ. του συνεταιρισμού, όμως δεν πέρασε αφού δεν συγκέντρωσε τα 3/4 των ψήφων των παριστάμενων ΠΑΕ. Υπέρ τις αλλαγής της ποινής του υποβιβασμού είχαν ψηφίσει οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Ατρόμητος, Λαμία και Πανιώνιος.

 

Κατά της αλλαγής της ποινής είχαν ψηφίσει οι ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννενα, Πλατανιάς και Απόλλων. Ο Λεβαδειακός απείχε, η Κασσιόπη ψήφισε λευκό και η Ξάνθη «παρών».

 

Με βάση τα παραπάνω, η πρόταση για αλλαγή της ποινής έχει θεωρητικά εξασφαλίσει εννέα ψήφους, επειδή στους επτά που ψήφισαν υπέρ της τροποποίησης της ποινής του υποβιβασμού προστίθενται οι Απόλλων και Κασσιόπη και ψάχνει για άλλες τρεις εφόσον στο Δ.Σ. είναι παρούσες 16 ομάδες.

 

Την ίδια ημέρα στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συζητείται η προσφυγή του ΠΑΟΚ και των Σαββίδη και Μίχελ για τα γεγονότα στον αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, ο οποίος διεκόπη οριστικά. Σε πρώτο βαθμό, ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο, τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο ύψους 63.000 ευρώ. Επιπλέον, ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Λούμπος Μίχελ τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 90 μέρες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

 

Μία ημέρα μετά, συζητείται η προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία διατήρησε την ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών για τα επεισόδια αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ