Ποιοι απήγαγαν τον 51χρονο επιχειρηματία από την Πειραϊκή

Το οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας αλλά και πολλών καταστημάτων στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά προσπαθούν να αξιοποιήσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας για να βρουν την άκρη του νήματος στην περίεργη υπόθεση αρπαγής του 51χρονου επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου, χθες το πρωί, από αγνώστους που είχαν μεταμφιεστεί σε «κομάντος» της ΕΚΑΜ!

 

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Espresso, οι κάμερες «έδειξαν» ένα μπλε πολυμορφικό αυτοκίνητο γερμανικής κατασκευής, στο οποίο οι δράστες, που δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιβίβασαν τον 51χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη διασταύρωση που έγινε στα τερματικά της Τροχαίας διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός στις πινακίδες κυκλοφορίας του ύποπτου οχήματος δεν είναι καταγεγραμμένος στην ελληνική επικράτεια. Κατά συνέπεια, εκτιμάται ότι οι δράστες είχαν αντικαταστήσει τις γνήσιες με πλαστές. Πάντως, μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την έρευνα δεν κάνουν λόγο για απαγωγή, αλλά για αρπαγή του Νίκου Μαυρίκου. Κι αυτό γιατί, ως αργά χθες το βράδυ, οι δράστες δεν είχαν επικοινωνήσει με τη μητέρα του ή τα παιδιά του επιχειρηματία για να απαιτήσουν λύτρα για την απελευθέρωσή του.

 

Άλλωστε, το όνομα του 51χρονου είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε μια υπόθεση που ερευνούσε το Λιμενικό -χωρίς να αποδειχθεί η ενοχή του- και έτσι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν παλιές προσωπικές διαφορές μαζί του. Γι' αυτό οι αστυνομικοί αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, περιμένοντας αν οι δράστες επικοινωνήσουν με την οικογένεια του θύματος. Ήταν λίγο πριν από τις 9 χθες το πρωί, όταν ο γνωστός επιχειρηματίας κατέβηκε μαζί με την οικιακή βοηθό του από το διαμέρισμά του σε πολυκατοικία της Ακτής Θεμιστοκλέους για να πάρει το αυτοκίνητό του. Μόλις βγήκε από την πόρτα πετάχτηκαν ξαφνικά μπροστά του τέσσερις άνδρες που οι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ως σωματώδεις, τον ακινητοποίησαν και τον έβαλαν κυριολεκτικά σηκωτό στο μπλε αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει δίπλα στην αυλή της πολυκατοικίας. Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου το πολυμορφικό όχημα εξαφανίστηκε προτού προλάβει ο αιφνιδιασμένος 51χρονος να καλέσει σε βοήθεια.

 

 

Όπως κατέθεσαν στους αστυνομικούς οι αυτόπτες μάρτυρες, οι «φουσκωτοί» που άρπαξαν τον Νίκο Μαυρίκο φορούσαν μαύρα μπουφάν, τα οποία έγραφαν στο πίσω μέρος «ΕΚΑΜ», δηλαδή τα αρχικά της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, υπάρχουν και δύο μαρτυρίες που αναφέρουν ότι τα διακριτικά που έφεραν ήταν του... ΕΚΑΒ και όχι της ΕΚΑΜ.

 

Ο 51χρονος Νίκος Μαυρίκος κατοικεί στη συγκεκριμένη πολυκατοικία μαζί με τη μητέρα του, καθώς τα δυο παιδιά του είναι μεγάλα και μένουν μόνα σε άλλες περιοχές του Πειραιά. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία που διατηρεί χαμηλό προφίλ, αλλά είναι πολύ γνωστός στους ναυτιλιακούς κύκλους του Πειραιά, όπου δραστηριοποιείται στις εισαγωγές και τις εξαγωγές αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων. Μάλιστα, διαθέτει ευρύ πελατολόγιο, καθώς προμηθεύει με αφορολόγητα προϊόντα κυρίως φορτηγά πλοία, πρεσβείες και καταστήματα duty free σε αεροδρόμια.

 

Όπως λέγεται, δεν έχει δώσει δικαιώματα και κάνει ζωή ενός συνηθισμένου πολίτη, και γι' αυτό η αρπαγή του προξενεί απορίες στους αστυνομικούς.

 

Πηγή: espressonews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ