Ποιος ορίστηκε διοικητής στη δομή φιλοξενίας μεταναστών της Κορίνθου

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ορίζονται διοικητές, με θητεία ενός έτους και δυνατότητα ανανέωσης, σε 32 υφιστάμενες Δομές Προσωρινής Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Σε ότι αφορά την Πελοπόννησο, ο δικηγόρος Άγγελος Καραφωτιάς τοποθετήθηκε διοικητής στην δομή φιλοξενίας στην Κόρινθο.

 

 

Η απόφαση αυτή συμβάλλει στην ανάκτηση του διοικητικού ελέγχου των δομών από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς η διοίκηση ασκείτο, έως σήμερα, από διεθνείς οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

 

 

Οι διοικητές θα αναλάβουν την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των δομών φιλοξενίας και θα επιφορτιστούν με την επίδοση συνολικά 40.000 εκδοθεισών αποφάσεων ασύλου (εκ των οποίων το 80% εκδόθηκαν μέσα στο 2020 και 20% σε προγενέστερα έτη). Με αυτόν τον τρόπο, θα προχωρήσει ουσιαστικά η αποσυμφόρηση των δομών.

 

 

Τα επόμενα βήματα είναι η πρόσληψη και τοποθέτηση άμεσα σε δομές 150 συμβασιούχων, που έχουν ήδη επιλεγεί, για 3 μήνες. Επιπλέον, προχωρούν οι διαδικασίες για την περαιτέρω στελέχωση των δομών, μέσω των διαγωνισμών που θα προκηρύξει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: i) για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου για 3 έτη με δυνατότητα ανανέωσης και ii) για μόνιμο υπαλληλικό προσωπικό.

 

 

anagnostis.org