Πολίτες Μπροστά: "Νερό! Δεν είναι μόνο βασικό συστατικό της ζωής, αλλά και στοιχείο αναγνώρισης του δήμου μας στα πέρατα του κόσμου"

 

"Ζούμε στην πόλη που από τα «σπλάχνα της» αναβλύζει ένα από τα κορυφαία νερά σε ποιότητα για τον άνθρωπο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναγνωρίζεται ο δήμος μας στα πέρατα του κόσμου", αναφέρει σε Δελτίο Τύπου του ο συνδυασμός Με τους Πολίτες Μπροστά και τονίζει ότι "απαιτείται σοβαρή και υπεύθυνη διαχείριση από όλους μας, για να διαφυλαχτεί αυτός ο αναντικατάστατος φυσικός πόρος".

 

Αναλυτικά:

 

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να καθιερώσει την 22η του Μάρτη ως Παγκόσμια Μέρα Νερού. 

Ζούμε στην πόλη που από τα «σπλάχνα της» αναβλύζει ένα από τα κορυφαία νερά σε ποιότητα για τον άνθρωπο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναγνωρίζεται ο δήμος μας στα πέρατα του κόσμου. 

 

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Λουτρακίου, απαραίτητο στοιχείο ζωής, σύμβολο παραγωγικότητας και κοινωνικής προόδου για την πόλη μας, κατά τη διαδρομή του από τα Γεράνια Όρη συναντά πετρώματα που το εμπλουτίζουν με πολύτιμα ιχνοστοιχεία και του δίνουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, στοιχείο που αναζωογονεί τον ανθρώπινο οργανισμό και χαρίζει ζωντάνια και ευεξία. 

 

Η ποιότητα και η ποσότητα του νερού πρέπει διασφαλίζεται συνεχώς, καθώς αυξημένη ζήτηση, αυξημένες σε διάρκεια περιόδους ανομβρίας, κλιματική αλλαγή, καθιστούν πλέον τον παράγοντα διάθεσης του νερού κρίσιμο. 

 

Απαιτείται σοβαρή και υπεύθυνη διαχείριση από όλους μας, για να διαφυλαχτεί αυτός ο αναντικατάστατος φυσικός πόρος.