Πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό: «Αυτοεξόριστη» στη Νότιο Αφρική, ψάχνει για σπίτι στο Γιοχάνεσμπουργκ

Η σύζυγος του πρίγκιπα Αλβέρτου «έσπασε» τη σιωπή της σε ραδιοφωνική συνέντευξη - Η Σαρλίν μίλησε για τα παιδιά της και αποκάλυψε πότε θα επιστρέψει στο Μονακό - Γιατί οι φήμες την διαψεύδουν;
 

Εκείνη βρίσκεται από τα μέσα Μαρτίου στη χώρα καταγωγής της, τη Νότιο Αφρική. Εκείνος είναι στο Τόκιο και ενθαρρύνει τους αθλητές του Μονακό. Τα 6χρονα δίδυμα παιδιά τους, ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Ζακ και η πριγκίπισσα Γκαμπριέλα, παραμένουν στο παλάτι με τις νταντάδες τους. Ποιος είναι, όμως, ο λόγος που κρατά εδώ και μήνες την γοητευτική πριγκίπισσα Σαρλίν μακριά από τα παιδιά της και τον σύζυγό της, πρίγκιπα Αλβέρτο; Τα πρωτοσέλιδα στη Γαλλία κάνουν λόγο για σοβαρή ρήξη στον γάμο του ζευγαριού, που σύντομα θα οδηγήσει την πρώην πρωταθλήτρια της κολύμβησης από τη Νότιο Αφρική και τον Μονεγάσκο γαλαζοαίματο σε διαζύγιο.

Η ίδια η 43χρονη Σαρλίν «έσπασε» τη σιωπή της και μίλησε, μέσω βιντεοκλήσης, για την παρατεταμένη απουσία της από το πλούσιο πριγκιπάτο σε ραδιοφωνικό σταθμό του Γιοχάνεσμπουργκ. Η εντυπωσιακή πριγκίπισσα δήλωσε πως είναι «φοβερά απογοητευμένη που δεν είναι μαζί με τα παιδιά της, αλλά είναι αναγκασμένη να παραμείνει στη Νότιο Αφρική, εξαιτίας μιας σοβαρής μόλυνσης στα ιγμόρεια, επειδή χρειάζεται χειρουργικές επεμβάσεις».

Η σύζυγος του πρίγκιπα Αλβέρτου ανέφερε πως «ανυπομονεί να επιστρέψει στα 6χρονα δίδυμα, τον Ζακ και την Γκαμπριέλα, όμως, δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψει στο Μονακό πριν από τα τέλη Οκτωβρίου, καθώς αναρρώνει από σοβαρή μόλυνση στα ιγμόρεια». Η Σαρλίν παραχώρησε την συνέντευξη από την επαρχία Κουαζούλου Νατάλ, την γη των Ζουλού. Η πριγκίπισσα του Μονακό είχε ταξιδέψει στην Νότιο Αφρική στα μέσα Μαρτίου για να παραστεί στην κηδεία του βασιλιά των Ζουλού, Γκούντγουιλ Ζουελιτίνι. Η Σαρλίν είχε εξαφανιστεί από τη δημόσια ζωή του Μονακό τον Ιανουάριο και ο πρίγκιπας Αλβέρτος, έκτοτε, εκπληρώνει τα δημόσια καθήκοντά του μαζί με τα δίδυμα πριγκιπόπουλα ή άλλα μέλη του Οίκου των Γκριμάλντι.
 

000_8QN2JU

H πριγκίπισα Σαρλίν μαζί με τον πρίγκιπα Αλβέρτο

«Έχω καθηλωθεί στη Νότιο Αφρική μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου», δήλωσε η πριγκίπισσα Σαρλίν

«Είναι η μεγαλύτερη περίοδος που βρίσκομαι μακριά από την Ευρώπη, που έχω αφήσει μόνα τα παιδιά μου, όμως επικοινωνώ μαζί τους στο FaceTime τις περισσότερες μέρες και αυτά με έχουν επισκεφθεί εδώ και θα έρθουν ξανά, μετά το χειρουργείο μου», δήλωσε η ξανθιά 43χρονη πριγκίπισσα. Η ίδια, συμπλήρωσε πως ήταν προγραμματισμένο να παραμείνει στη Νότιο Αφρική για 10 με 12 ημέρες λόγω των υποχρεώσεων που έχει στο ίδρυμα που φέρει το όνομά της και ασχολείται με την διάσωση των ρινόκερων από τους λαθροθήρες, αλλά ένας γιατρός ανακάλυψε την πάθησή της και έτσι παρέμεινε για θεραπεία. «Χρειάζεται χρόνος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχω, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, όμως δεν γίνεται να επισπεύσω την ίαση και έτσι έχω καθηλωθεί στη Νότιο Αφρική μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου», ανέφερε η πριγκίπισσα και πρόσθεσε: «Είμαι Αφρικανή στην καρδιά και είμαι περήφανη γι' αυτό».

Όμως, οι εξηγήσεις της Σαρλίν δεν πείθουν τον γαλλικό Τύπο καθώς ανώνυμες πηγές στο πριγκιπάτο έχουν αποκαλύψει πως εκείνη δεν έχει καμία πρόθεση να επιστρέψει στο Μονακό. Την 1η Ιουλίου το ζευγάρι γιόρτασε σε διαφορετικές ηπείρους τα 10 χρόνια γάμου. Το γαλλικό περιοδικό Madame Figaro έγραψε σε σχετικό αφιέρωμα: «Είναι η Σαρλίν και ο Αλβέρτος του Μονακό στα πρόθυρα διαζυγίου;». Όσο για το Paris Match, ο έμπειρος βασιλικός συντάκτης Στεφάν Μπερν επικαλέστηκε σε δημοσίευμα σοβαρή πηγή για να γράψει πως στο Μονακό έχουν θυμώσει με την πριγκίπισσα που το «έσκασε» ενώ τόνισε πως η Σαρλίν στο πριγκιπάτο έχει πέσει θύμα κριτικής, τόσο για τις εναλλαγές στην διάθεσή της, όσο και για την εμφάνισή της. Υπονοώντας, προφανώς, το πανκ κούρεμα με το οποίο εξέπληξε τους πάντες η πριγκίπισσα σε χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πριγκιπάτο.
 

46186485-9852289-image-a-18_1627909384127

Η πριγκίπισα Σαρλίν στη Νότια Αφρική

 
Τα σύννεφα φάνηκαν νωρίς στον γάμο του Αλβέρτου και της Σαρλίν

«Οι απογοητευμένοι Μονεγάσκοι συζητούν για τον θυμό της, τις ευφάνταστες αλλαγές στη διάθεσή της, που αλλάζουν τόσο συχνά όσο και τα μαλλιά της», έγραψε ο Μπερν στο Paris Match πρόσφατα. Πηγή από το πλούσιο πριγκιπάτο, που γνωρίζει καλά τον Αλβέρτο και την Σαρλίν, δήλωσε πως: «Ασθενείς με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας ταξιδεύουν με αεροπλάνο σε άλλα μέρη του κόσμου συνεχώς. Η πριγκίπισσα έχει στη διάθεσή της τους καλύτερους γιατρούς στον κόσμο για να την φροντίσουν - το να οργανώσουν μια πτήση στην πατρίδα με εξαιρετική ασφάλεια και άνεση δεν θα ήταν τόσο δύσκολο». Άλλη πηγή από το παλάτι δήλωσε στο Paris Match«Η πριγκίπισσα δεν έχει διάθεση να επιστρέψει» και πρόσθεσε πως την έχουν δει να ψάχνει για σπίτι κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, κοντά στο προάστιο όπου είχε μεγαλώσει.

Τα σύννεφα στον γάμο του 63χρονου πρίγκιπα Αλβέρτου με την γοητευτική Σαρλίν είχαν φανεί από πολύ νωρίς. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2000 στους αγώνες κολύμβησης Mare Nostrum στο Μόντε Κάρλο. Ο αρραβώνας τους ανακοινώθηκε επίσημα το 2010. Πριν τον γάμο η Σαρλίν έκανε τρεις απόπειρες να το σκάσει από το πριγκιπάτο και αυτό επειδή έμαθε πως ο μέλλων σύζυγός της είχε αποκτήσει ένα τρίτο παιδί εκτός γάμου την ίδια περίοδο που έβγαινε μαζί της. Τότε, οι αξιωματούχοι του Μονακό συμφώνησαν με την Σαρλίν πως θα ήταν ελεύθερη να φύγει, αφού πρώτα χαρίσει στον πρίγκιπα νόμιμο διάδοχο.
 

46186331-9852289-image-a-1_1627908872149

Η πριγκίπισα Σαρλίν σε βιντεοκλήση με τα παιδιά της

Σύμφωνα με πηγή της εποχής η συμφωνία ήταν πως, αν η πριγκίπισσα δεν ήταν ευχαριστημένη στο γάμο της θα έπαιρνε διαζύγιο συνοδευόμενο από ένα μεγάλο ποσό, αρκεί να χάριζε τον διάδοχο στο πριγκιπάτο και να έμενε στο Μονακό για εύλογο χρονικό διάστημα. Την 1η Ιουλίου του 2011 έγινε ο λαμπερός γάμος του Αλβέρτου με την Σαρλίν και εκείνη δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει και, μάλλον, τα δάκρυα της πριγκίπισσας δεν ήταν δάκρυα χαράς.