Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Λουτρακίου: "Ανακρίβειες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θλίβομαι και απορώ "

"Ανακρίβειες και διαπιστώσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα" καταγγέλει με ανακοίνωσή της, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Λουτρακίου, Γιαννακοπουλου Ολυμπια, απαντώντας στην τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Αλκιβιάδη Δρίτσα, ο οποίος ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, "ότι η ΦΙλαρμονική, δεν εμφανίστηκε στην πόλη για τα κάλαντα τις Παραμονές των Χριστουγέννων.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Προέδρου Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Λουτρακίου:

 

Παρακολουθώντας τη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου από τη θέση της προέδρου του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ θλίβομαι και απορώ! Στη συνεδρίαση ακούστηκαν ανακρίβειες και διαπιστώσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, γεγονός που δεν τιμά όχι μόνο τα μέλη του Δημ. Συμβουλίου, αλλά και τους πολίτες αυτού του τόπου.

 

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην αναφορά Δημοτικού Συμβούλου προς τη Φιλαρμονική ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, λέγοντας ότι δεν εμφανίστηκε στην πόλη για τα κάλαντα τις Παραμονές των Χριστουγέννων. Κάποιοι μάλλον ξεχνούν ή δεν αντιλήφθησαν ότι η πλειοψηφία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων είχαν σημείο αναφοράς τη Φιλαρμονική ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, η οποία δεν είναι μονοπρόσωπη, αλλά περιλαμβάνει εξαιρετικά μέλη, μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, που θα έπρεπε αντί να βάλλονται παντοιοτρόπως να στηριχτούν και να λάβουν την αναγνώριση που τους αξίζει.

 

Υπενθυμίζω ότι στις 24/12 το μουσικό σώμα έκανε εμφάνιση στην πόλη για τα κάλαντα, (απαντώ συγκεκριμένα στην αναφορά του κ. Αλκιβιάδη Δρίτσα, ότι η φιλαρμονική δεν εμφανίστηκε) ενώ το τραγικό γεγονός της απώλειας μέλους του Συλλόγου, συζύγου και μητέρας μουσικών του συνόλου, έλαβε προτεραιότητα και δικαίως και γι’ αυτό την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν υπήρξε εμφάνιση στην πόλη για τα κάλαντα. Υπήρξαν όμως πλήθος εκδηλώσεων (συναυλίες υψηλού επιπέδου συνόλων από καθηγητές, συμπράξεις με θεατρικές ομάδες,συνεργασίες με σχολεία και εκπαιδευτικούς, συνεργασία με χορωδία υψηλού επιπέδου με ευρωπαϊκή αναγνώριση, sold out συναυλίες, παρουσίαση τρέιλερ ντοκιμαντέρ «Νικόλαος Δούμπας») και ανάπτυξη ενός ποιοτικού χριστουγεννιάτικου κλίματος που δεν έλαβε την ανάλογη αναγνώριση.

 

Επειδή κατά καιρούς ακούγονται πολλά που θίγουν πρόσωπα και πράγματα, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ζητά συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ώστε να ενημερωθούν και να κατανοήσουν το έργο που πραγματοποιείται και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από όλους για να έχει υπόσταση αυτός ο πυρήνας πολιτισμού. Μην ξεχνάτε ότι οι εποχές είναι πολύ κακές με χαρακτηριστικό την έλλειψη ιδανικών και προτύπων.

 

Πίσω από τη λέξη φιλαρμονική βρίσκονται παιδιά, δάσκαλοι, γονείς, οικογένειες που προσπαθούν να αντισταθούν στο «εύκολο αλλά λίγο» και στοχεύουν στο «δύσκολο αλλά εκλεκτό». Είναι άδικο για όλους αυτούς να ακούγονται δημόσια ανακρίβειες και να υπονοούνται παράνομες ενέργειες. Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν τα υπονοούμενα και ο κιτρινισμός και να μιλήσουμε με γεγονότα και αποδείξεις.

 

Είμαστε στη διάθεσή σας!

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Η Πρόεδρος Γιαννακοπουλου Ολυμπια

 

Σχετικά θέματα:

Άλκης Δρίτσας: "Η Φιλαρμονική να συνεχίσει το πολιτιστικό της έργο και όχι να γίνεται το γραφείο τύπου του κ. Παπαθανασίου"