Το προφίλ της Μπάγερν Μονάχου

Η Μπάγερν Μονάχου στο δρόμο της ΑΕΚ στο Champions League, καθώς οι Βαυαροί είναι οι επικεφαλής του 5ου ομίλου που κληρώθηκε η «Ένωση». 

 

Δεν πρόκειται, βέβαια, μόνο για το μεγάλο όνομα του ομίλου, αλλά για ένα από τα κορυφαία brand σε όλη την Ευρώπη, έχοντας 5 κατακτήσεις (1974, 1975, 1976, 2001, 2013) της κορυφαίας κούπας στην Ευρώπη ενώ είναι η απόλυτη κυρίαρχος του ποδοσφαίρου της Γερμανίας με 28 πρωταθλήματα και τρέχοντας αυτή την περίοδο σερί 6 κατακτήσεων. 

 

Οι Βαυαροί βρίσκονται στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης και φυσικά είναι στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, λόγω της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Γερμανίας την περσινή σεζόν, κάνοντας για ακόμα μία χρονιά περίπατο, αφού είχε 21(!) βαθμούς περισσότερους από τη 2η Σάλκε. 

 

Το φετινό καλοκαίρι αποφάσισε να αλλάξει σελίδα, καθώς μετά τη μεταβατική περίοδο με τον Γιουπ Χάινκες στον πάγκο, που αντικατέστησε τον απολυμένο, Κάρλο Αντσελότι πολύ νωρίς στην περασμένη σεζόν, νέο... αφεντικό είναι ο Νίκο Κόβατς. 

 

Η απόλυτη κυρίαρχος της Γερμανίας αποφάσισε να μην απευθυνθεί σε κάποιο μεγάλο όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για την τεχνική ηγεσία, αλλά να εμπιστευθεί τον Κροάτη, που είχε κάνει καταπληκτική δουλειά στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, κατακτώντας μάλιστα και το Κύπελλο Γερμανίας κόντρα στην... Μπάγερν Μονάχου στο τέλος της περσινής σεζόν. 

 

Μεταγραφικά δεν κινήθηκε ιδιαίτερα, ειδικότερα αν αναλογιστεί κανείς το οικονομικό της background. Στο ρόστερ της προστέθηκε ο Λέον Γκορέτζκα ως ελεύθερος από τη Σάλκε, αλλά και Σερζ Γκνάμπρι που είχε δοθεί πέρυσι δανεικός στη Χόφενχαϊμ. Στο ρόστερ επέστρεψε και ο Ρενάτο Σάντσες. Παρελθόν από την ομάδα αποτελούν οι Αρτούρο Βιδάλ και Σεμπάστιαν Ρούντι.

 

Τη φετινή σεζόν, για την 1η αγωνιστική της Bundesliga, επικράτησε πολύ δύσκολα εντός έδρας της Χοφενχάιμ με 3-1. 

 

 

Η... ταυτότητα της Μπάγερν Μονάχου 

 

Βαθμολογία στην UEFA: 3 

 

Πώς προκρίθηκε: Πρωταθλήτρια στην Bundesliga 

 

Διακρίσεις στο Champions League: Πρωταθλήτρια (1974, 1975, 1976, 2001, 2013) 

 

Το ρόστερ της Μπάγερν Μονάχου: 

 

Τερματοφύλακες: 

Νόιερ, Ούλραϊχ 

 

Αμυντικοί: 

Μπερντάτ, Μπόατενγκ, Ραφίνια, Χούμελς, Κίμιχ, Αλάμπα, Σίλε, Μάι, Σένκμπεϊλ 

 

Μέσοι: 

Τιάγκο Αλκάνταρα, Κομάν, Γκνάμπρι, Γκορέτζκα, Ρενάτο Σάντσες, Χάβι Μαρτίνεθ, Ριμπερί, Ρόμπεν, Χάμες Ροντρίγκες, Τολισό, Σαμπανί, Ζέονγκ Βου-Γεόνγκ 

 

Επιθετικοί: 

Λεβαντόφσκι, Μίλερ, Βάγκνερ, Μάιερ 

 

Προπονητής: Νίκο Κόβατς