Το προφίλ του Άγιαξ

Η παρουσίαση του αντιπάλου που βγήκε από το Pot3 σαν αντίπαλος της ΑΕΚ για τον 5ο όμιλο του Champions League είναι ο Άγιαξ, τον οποίο η Ένωση είχε αντιμετωπίσει στην 1η της παρουσία το 1994-95. 
 

 

Βαθμολογία στην UEFA: 31 

 

Πως προκρίθηκε στο Champions League: Νικητής των πλέι-οφ στην Ολλανδία, απέκλεισε Στουρμ, Σταντάρ και Ντιναμό Κιέβου 

 

Μεγαλύτερη διάκριση στη διοργάνωση: ΝικητήςΧ4 (τελευταία φορά 1994-95) 

 

Δρόμος έξι αγώνων ως τους ομίλους

 

Ο Άγιαξ χρειάστηκε να περάσει τρεις προκριματικούς γύρους από τη ζώνη των μη πρωταθλητών για να φτάσει μέχρι τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτα ξεπέρασε το εμπόδιο της Στουρμ Γκρατς με δύο νίκες, πρώτα 2-0 εντός έδρας και 3-1 εκτός έδρας. Στον 3ο προκριματικό γύρο ο «Αίαντας» απέκλεισε με εκτός έδρας ισοπαλία 2-2, ενώ προηγήθηκε 2-0 τη Σταντάρ Λιέγης, αφού στη ρεβάνς την κατέβαλε με 3-0. 

 

Στα πλέι-οφ του Champions League, το εμπόδιο που ξεπέρασε ήταν αυτός της Ντιναμό Κιέβου, με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι στο Amsterdam Arena, ενώ στη ρεβάνς το 0-0 δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, αφού ο Άγιαξ είχε τρομερές ευκαιρίες για μια ευρεία νίκη, αλλά αυτό δεν του στέρησε την πρόκριση. 

 

Ο Άγιαξ έρχεται από μια σεζόν πολύ άσχημη στην Ευρώπη, αφού έμεινε εκτός συνέχειας τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και στο Europa League και έτσι δεν έπαιξε σε όμιλο ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Φέτος αναγκάστηκε να βάλει το χέρι στο ταμείο της για μεταγραφές, δίνοντας 16εκ ευρώ για τον Μπλιντ, αλλά και περίπου 11.5 εκ. για να εντάξει από την Σαουθάμπτον στο δυναμικό της, τον Ντούσαν Τάντιτς που ήταν κινητήριος μοχλός στους αγώνες των προκριματικών. Ακόμα πήρε τον αριστερό μπακ, Μπαντέ από την Μαλίν, αλλά και τον Ολλανδομαροκινό μεσοεπιθετικό, Ζακάρια Λαμπιάντ, από την Ουτρέχτη που έκανε θραύση πέρσι με τα χρώματα της Ουτρέχτης με 17 τέρματα και 12 ασίστ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ