Προχωράει η ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου Κορινθίων

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού , ένα έργο που θα αντικαταστήσει 21.000 φωτιστικά σώματα σε όλο το δήμο Κορινθίων, θα προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας της τάξεως του 70% και θα κρατήσει το κόστος κατανάλωσης χαμηλά ,προχωρά η δημοτική αρχή μετά την απόφαση της οικονομικής επιτροπής την Δευτέρα 19 Μαΐου 2022.

 

«Προχωρήσαμε εγκαίρως σε όλες τις ενέργειες και διαδικασίες που ήταν απαραίτητες ώστε να εξασφαλίσουμε πως η αύξηση που καταγράφεται στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα μετακυλήσει στους δημότες.

 

 

Με την απόφαση της οικονομικής επιτροπής προχωράμε στην υλοποίηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης με τοποθέτηση led φωτιστικών σωμάτων σε όλο το δήμο, επιλέγοντας ένα σχήμα εταιριών με κύρος και σοβαρότητα που διασφαλίζει και την ποιότητα του έργου αλλά και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος του ενός έτους» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στους εκπροσώπους του τύπου σήμερα το μεσημέρι.

 

Ο Δήμαρχος σημείωσε τα πολλαπλά οφέλη του έργου, οφέλη για τον πολίτη και το περιβάλλον. «Οι πολίτες να  έχουν εμπιστοσύνη στον Δήμαρχο πως όλα όσα πράττει είναι για το συμφέρον τους και μόνο. Υπάρχουν εκείνοι που δεν θέλουν να υλοποιηθεί το έργο όμως εμείς προχωρούμε.

 

 

Η ενεργειακή αναβάθμιση θα προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας της τάξεως του 70% , μείωση του κόστους, ποιοτικότερο φωτισμό για τους δημότες και άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που θα προκύπτουν. Μας επιτρέπει δε να μην προχωρήσουμε σε καμία αύξηση δημοτικών τελών».
 

 

Αναφερόμενος στις διαδικασίες και στις ενστάσεις εκ της αντιπολίτευσης ο Δήμαρχος σημείωσε πως τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονταν από το νόμο και την διακήρυξη , πως έχουν προηγηθεί όσες αποφάσεις προβλέπονται από τα συλλογικά όργανα και πως η σύμβαση του έργου είναι αποτέλεσμα διεθνούς διαγωνισμού. Η σύμβαση αναμένεται να είναι έτοιμη προς υπογραφή μετά την έγκρισή της από το ελεγκτικό συνέδριο.