ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΑΘΛΟΣ + ΕΝΕΡΓΕΙΑ» για την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Η Οργανωτική Επιτροπή του «ΑΘΛΟΣ + ΕΝΕΡΓΕΙΑ» προκηρύσσει για την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 τον 6ο δρόμο σύζευξης αρχαιολογικών χώρων «Θέρμαι – Ναός Ακραίας Ήρας» 20.900μ. τον 4ο Γύρο της Λίμνης Βουλιαγμένη 5.300 μ. και τον 5ο Ηραίο δρόμο Όραμα Ελπίδας 800μ.

 

ΓΕΝΙΚΑ

 

Ο 6ος δρόμος σύζευξης αρχαιολογικών χώρων «Θέρμαι – Ναός Ακραίας Ήρας» είναι διαδρομή ασφάλτου απόστασης 20.900 χιλιομέτρων. Ξεκινάει από το Λουτράκι και για 4 χλμ. κινείται στην πόλη χωρίς υψομετρικές διαφορές, πριν ξεκινήσει μια διαδρομή 5 χλμ. συνεχούς ανηφόρας και υψομετρικής διαφοράς 250 μέτρων. Ακολουθούν 2 χλμ. στο ίδιο υψόμετρο μέχρι την Περαχώρα και από εδώ ξεκινάει η κατηφορική πορεία μέχρι τον τερματισμό με μια μικρή υψομετρική 40 μέτρων λίγο πριν τον τερματισμό που είναι ο αρχαιολογικός χώρος του ναού της Ήρας στο Φάρο Ηραίου Περαχώρας.

 

Ο 4ος Γύρος της Λίμνης Ηραίου απευθύνεται σε κάθε άτομο ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου με σχετικά καλή φυσική κατάσταση, έχει μήκος 5.300 μέτρα, κινείται στο ίδιο υψόμετρο, έχοντας μια μικρή υψομετρική 40 μέτρων λίγο πριν τον τερματισμό και οι δρομείς αφού διατρέξουν περιμετρικά την λίμνη Βουλιαγμένη (Περαχώρας) καταλήγουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου.

 

Ο 5ος Ηραίος δρόμος <<Όραμα Ελπίδας >> 800μ είναι μια γιορτή για τα παιδιά ηλικίας 8 έως 15 ετών και ευελπιστούμε να αποτελέσει την απαρχή για μελλοντικούς δρομείς.

 

Σκοπός μας είναι η ανάδειξη της αξίας της άθλησης στην καθημερινή μας ζωή και η προβολή των αρχαιολογικών χώρων και των ιστορικών μνημείων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας, με τη διεξαγωγή αγώνων που δίνουν την δυνατότητα στους δρομείς να τρέξουν πάνω σε πανέμορφες διαδρομές έναν ενδιαφέροντα αγώνα και στα παιδιά τη χαρά της συμμετοχής σε ένα αθλητικό δρώμενο.

 

Παράλληλα, στοχεύουμε να φέρουμε τον αθλητισμό και το τρέξιμο πιο κοντά στους πολίτες της Κορινθίας, στην ενσωμάτωσή της άθλησης στην καθημερινή μας ζωή και τη εμφύσηση του πνεύματος του “ευ αγωνίζεσθε” στους νέους.

 

Οι εγγραφές θα αρχίσουν την 1 Αυγούστου 2019.

 

Ομαδικές εγγραφές για τον δρόμο 20.900 μέτρων.

 

Προς ενημέρωση του συλλόγου σας και των μελών του, σας γνωρίζουμε ότι οι ομαδικές εγγραφές των 20.900μ (6 τουλάχιστον αθλητών/τριών) έχουν έκπτωση 3 ευρώ ανά συμμετοχή. Έτσι το κόστος κατέρχεται στα 7 ευρώ.

 

Η κατάθεση θα πρέπει να είναι μία για όλα τα συμμετέχοντα άτομα, οι δηλώσεις συμμετοχής ατομικές και στη θέση του αριθμού κατάθεσης να γράφεται η λέξη ΟΜΑΔΙΚΗ.

 

Με email στο athlosenergeia@gmail.com να αποστέλλεται ο αριθμός και η ημερομηνία κατάθεσης και τα ονόματα των αθλητών/τριών.

 

ΚΟΣΤΟΣ

 

Η οικονομική συνεισφορά είναι 10 ευρώ για τον δρόμο των 20.900μ. και 5 ευρώ για τον γύρο της Λίμνης Ηραίου και καταβάλλεται στην Τράπεζα Πειραιώς και στο όνομα του συνδιοργανωτή συλλόγου «Ένωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας», Αριθμός Λογαριασμού: GR0901725230005523077994735.

 

Ως αιτιολογία να αναγράφεται το όνομα του/ης δρομέως καθώς και τα μέτρα της διαδρομής που θα συμμετάσχετε.

 

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

 

ΕΩΣ Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 08:00

 

Αναλυτική περιγραφή και χάρτης του αγώνα θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Άθλος + Ενέργεια https://athlosenergeia.wordpress.com/ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ –ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

 

Διοργάνωση: <<ΑΘΛΟΣ + ΕΝΕΡΓΕΙΑ >>

 

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ –ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

 

Με πρωτοβουλία

του Προοδευτικού Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου (Π.Ε.Μ.Σ.) Περαχώρας

της Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας

του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας

του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικιστών Λίμνης Ηραίου

του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου

του Αθλητικού Ομίλου Περαχώρας

και φυσικών προσώπων – δημοτών Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

 

agioitheodoroi.blogspot.com