Ζάεφ, προκλητικότητα, Σύνταγμα Ελλάδας

Προκλητικός Ζάεφ: Να ανοίξει το Σύνταγμα της Ελλάδας!

Ιδιαίτερα προκλητικός, προς την Ελλάδα, εμφανίστηκε χθες, γι’ ακόμη μια φορά, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων. Ο Ζόραν Ζάεφ δεν αρκέστηκε αυτή τη φορά να αρνηθεί την αλλαγή του Συντάγματος του γειτονικού μας κρατιδίου, αλλά απαίτησε να ανοίξει και το Σύνταγμα της Ελλάδας!

 

«Η όποια αλλαγή στο νομικό σύστημα της "Μακεδονίας" δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα, επειδή, ότι αλλάξει μπορεί να επανέλθει» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, προκειμένου να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει λόγος αλλαγής του Συντάγματος της χώρας του, για την αλλαγή της ονομασίας, αλλά αποκαλύπτοντας παράλληλα και τον ενδόμυχο (πονηρό, σίγουρα) τρόπο σκέψης του

 

Προχωρώντας παρακάτω τη σκέψη του, πρότεινε μάλιστα, ως βιώσιμη λύση για το θέμα του ονόματος, την υπογραφή και κύρωση μίας διεθνούς συμφωνίας, αντί της αλλαγής του Συντάγματος της χώρας του.

 

Εντωμεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, είχε χθες ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, πυροδοτώντας φήμες για εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ