Προσκυνητές από την Περαχώρα παρακολούθησαν τον Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στο ''Βήμα του Γαλλίωνος''

Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε στο ''Βήμα Γαλλίωνος'', στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, την Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, Ηλείας κ. Αθανασίου, Καρπενησίου κ. Γεωργίου, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Λευκουπόλεως (Μπελογκραντσίκ) κ. Πολυκάρπου, εκ του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, ως και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου.
 

Επιμέλεια: Ιωάννης Καραπανάγος

 
Τον πανηγυρικό λόγο εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων των «ΙΖ’ Κορίνθου Παυλείων», καθώς και τους χιλιάδες προσκυνητές που προσήλθαν σε αυτές.

 

 

Στον Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό συμμετείχαν και προσκυνητές από την Περαχώρα, με επικεφαλής τον Ιερέα του Χωριού μας, Πατέρα Τσαμπίκο Π. Πετρόπουλο και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων κυρίες Θεμιστοκλεία Σταύρου, Μαρίκα Κολλιάκου και Κωνσταντίνα Παύλου.
Σημειώνεται ότι τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια των Ιερών Ναών Παμμεγίστων Ταξιαρχών και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περαχώρας μίσθωσαν Λεωφορείο για τη μετάβαση και την επιστροφή των προσκυνητών.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ