Πρωτάθλημα Κορινθίας: Τα σενάρια για τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική

Γκραν φινάλε περιμένει τους ποδοσφαιρόφιλους της Κορινθίας την Μεγάλη Τετάρτη, οπότε θα κριθεί στο νήμα ο τίτλος του φετινού πρωταθλητή και ειδικότερα στα παιχνίδια Τενεάτης – ΑΟ Λουτρακίου και Ηρακλής Ξυλοκάστρου – Κόρινθος.

 

Ο ΠΑΣ θέλει μόνο νίκη απέναντι στον Ηρακλή για να πάρει τον τίτλο, ωστόσο η ομάδα του Ξυλοκάστρου μάλλον δεν θα είναι αδιάφορη με δεδομένο ότι στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου, η ένσταση της Κορίνθου και η αφαίρεση έξι βαθμών έθεσε ουσιαστικά νοκ άουτ το Ξυλόκαστρο από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

 

Ταυτόχρονα, όμως, σε ένα πολύ ακραίο σενάριο, αν ο Ηρακλής νικήσει τον ΠΑΣ και του επιστραφούν οι έξι βαθμοί από την τιμωρία για το ματς του πρώτου γύρου, τότε μπορεί να στεφθεί αυτός πρωταθλητής. Για αυτό το σενάριο, όμως, θα ξέρουμε πριν από τα παιχνίδια (μάλλον σήμερα) που θα ανακοινωθεί η απόφαση για την έφεση.

 

Την ίδια ώρα ο Τενεάτης θέλει μόνο νίκη επί του αδιάφορου ΑΟ Λουτρακίου, ώστε σε περίπτωση ήττας της Κορίνθου να “προσπεράσει” τον ΠΑΣ και να κερδίσει το πρωτάθλημα. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα δεν έχει ελπίδες. Ωστόσο, θα κυνηγήσει όχι απλώς μία νίκη, αλλά και τέσσερα γκολ διαφορά, αφού αυτή την στιγμή στην ισοβαθμία με τον ΠΑΣ υπολείπεται τρία γκολ στην διαφορά τερμάτων. Να δούμε τα σενάρια:

 

Νίκη Κορίνθου: Ανεξαρτήτως των άλλων αποτελεσμάτων η Κόρινθος κερδίζει τον φετινό τίτλο

 

Ισοπαλία Κορίνθου, Νίκη Τενέατη: Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 19 βαθμούς και όλα θα κριθούν στην διαφορά των συνολικών τερμάτων στα πλέι οφ, όπου αυτή την στιγμή η Κόρινθος είναι στο +5 και ο Τενεάτης στο +2. Άρα η ομάδα των Αθικίων θέλει νίκη με +4 γκολ για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

 

Ήττα Κορίνθου, Νίκη Τενεάτη: Ο Τενεάτης φτάνει στους 19 βαθμούς, η Κόρινθος μένει στους 18 και ο Τενεάτης κερδίζει τον τίτλο.

 

Πολλά θα ανατραπούν, πάντως, αν η απόφαση της επιτροπής εφέσεων δικαιώσει τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Λίγη υπομονή ακόμα

 

Θέση Ομάδες Βαθμοί Τέρματα Διαφορά
1 ΠΑΣ Κόρινθος 18 13 – 8 5
2 Τενεάτης Αθικίων 16 13 – 11 2
3 ΑΟ Λουτράκι 15 12 – 7 5
4 Πέλοπας Κιάτου 13 10 – 8 2
5 Ηρακλής Ξυλοκάστρου 8 9 – 12 -3
6 Ελλάς Βέλου 7 7 – 18 -11

 

 

sfedona.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ