Ραγδαίες εξελίξεις: Αντισυστημική πολιτική συμφωνία στην Ιταλία!

Σε συμφωνία για το κυβερνητικό πρόγραμμα κατέληξαν τα δύο αντισυστημικά κόμματα της Ιταλίας, το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) και η Λέγκα. Συμφωνία υπήρξε και για όνομα του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας.

 

Ο Λουίτζι ντ Μάιο, ο ηγέτης του M5S, «είχε σύντομη τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον γραμματέα της προεδρίας (σ.σ. της Δημοκρατίας της Ιταλίας) για να αναγγείλει ότι είναι έτοιμοι (σ.σ. μαζί με τον ηγέτη της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι) από αύριο (σ.σ. σήμερα Δευτέρα) να του παρουσιάσουν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του μελλοντικού πρωθυπουργού», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AGI, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στα δύο κόμματα.

 

Το όνομα του επόμενου επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης θα πρέπει να εγκριθεί από τον πρόεδρο της ιταλικής δημοκρατίας, τον Σέρτχιο Ματαρέλα, ο οποίος ενδέχεται να ανακοινώσει τον διορισμό του στις αρχές της εβδομάδας.

 

Θα πρόκειται για «πολιτικό», «όχι τεχνοκράτη», είπε ο Ντι Μάιο έπειτα από τη δεύτερη ημέρα των διαπραγματεύσεων στο Μιλάνο με τον ομόλογό του της άκρας δεξιάς Ματέο Σαλβίνι και κορυφαία στελέχη των κομμάτων τους. Οι δύο πολιτικοί αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου σήμερα το πρωί στη Ρώμη πριν γίνουν δεκτοί στο Κυρηνάλιο, το Προεδρικό Μέγαρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ