Ραγδαίες εξελίξεις στο Δήμο Λουτρακίου: Έκτακτο ΔΣ ζητά η αντιπολίτευση

Με μια σειρά από ερωτήματα, δέκα δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ζητούν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Φίλιππα Θυμή, τη διενέργεια έκτακτου δημοτικού συμβουλίου. Αναλυτικά τα θέματα που θέτουν οι δημοτικοί σύμβουλοι:

 

 ΑΙΤΗΜΑ 

ΕΚΤΑΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Λουτράκι   19/11/2020

Προς τον κ. Πρόεδρο, του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Με  βάση το νόμο 3852/2010, άρθρο 2  παρ. 67 και τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου (άρθρο 3 της 204/2011 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου)  παρακαλούμε να  ορίσετε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με τα παρακάτω θέματα:

 

Α. Σύγκλισης της  γενικής συνέλευσης  Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε  με τα κάτωθι θέματα :

  1. Να οριστεί δικηγόρος προκείμενου να διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο η τουριστική βρέθηκε ως τρίτη συναιτούσα στην πρώτη αίτηση της κοινοπραξίας στο πρωτοδικείο Κορίνθου για την υπαγωγή της στο 106 Α.
  2. Να μας γνωστοποιηθεί, από τη κοινοπραξία, το δικόγραφο για την ένταξη στο 106 Α και να μας γνωστοποιηθούν οι λόγοι που απεσύρθη. Εφόσον είμαστε μέλος της κοινοπραξίας έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε. 
  3. Δεν έχουμε ακόμη ανταποκριθεί στην πρόσκληση του ομίλου Comer, προκείμενου να υπολογίσουμε τις οφειλές ή τις απαιτήσεις μεταξύ, της Τουριστικής Λουτράκι α.ε και του ομίλου, όπως από πολύ καιρό πριν μας είχε ζητήσει ο εκπρόσωπος του ομίλου.
  4. Να απαιτήσουμε, να μας γνωστοποιήσει η κοινοπραξία όλες τις μέχρι σήμερα όφειλες της.
  5. Να απαιτήσουμε, να μας γίνουν γνωστοί οι όροι της αγοράς των δανείων της Τραπέζης Πειραιώς από τον όμιλο Comer άμεσα.
  6. Να αποφασίσουμε τον ορισμό δικηγόρου, προκείμενου να γνωμοδοτήσει αν δύναται η όχι, να λυθεί κοινοπραξία μεταξύ Club Hotel Casino Loutraki s.a & Τουριστικής Λουτράκι α.ε, εφόσον δεν έχουν υλοποιηθεί, ακόμα, οι συμβατικές προς την Πολιτεία  υποχρεώσεις της πρώτης.

Β. Να ανευρεθεί το αναγκαίο χρηματικό πόσο, προκειμένου μα προμηθευτεί ο Δήμος ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ο οποίος θα διατεθεί στους μαθητές όλων των βαθμίδων και στούς Δημοτικούς Συμβούλους που στερούνται τέτοιου εξοπλισμού. Ο εν λόγω εξοπλισμός είναι απαραίτητος για την τηλε-εκπαίδευση των μαθητών και την απρόσκοπτη συμμετοχή των Συμβούλων στα Δημοτικά Συμβούλια με τηλεδιάσκεψη.

Γ. Να μας γνωστοποιηθεί ο τρόπος διάθεσης των έκτακτων κρατικών κονδυλίων που χορηγήθηκαν στο δήμο στο πλαίσιο της πανδημίας του covid-19.

Δ. Να αποφασίσουμε, την άμεση δραστηριοποίηση της επιτροπής διαπραγματεύσεων των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων η οποία έχει εντελώς αδρανοποιηθεί.

Ε. Λήψη απόφασης για να μας γνωστοποιηθούν τα συμπεράσματα της μελέτης των οικονομικών και νομικών συμβούλων που έχουν προσληφθεί από τον Δήμο, για να μας βοηθήσουν στις διαπραγματεύσεις με την Club Hotel. Τα συμπεράσματα, υποτίθεται ότι θα ήσαν έτοιμα πριν από μια εβδομάδα. 

 

Οι  Αιτούντες Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

1. Λογοθέτης Κωνσταντίνος

 2.   Μουζάκης Αθανάσιος

 3.   Πέτρου Θεόδωρος

4.   Δέδες  Δημήτριος

5.   Ζερβός Κωνσταντίνος

6. Δρίτσας Αλκιβιάδη

7. Βασιλείου Δημήτριος

8. Βασιλείου Βασίλειος

9. Κοντός Γεώργιος

10. Ασημακόπουλος Χρήστος