Ρεπορτάζ loutraki365: Τα... βήματα του 25χρονου από την Αγγλία στο Λουτράκι - Όλο το ιστορικό

Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή του Λουτρακίου, όπου το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού είναι πλέον γεγονός. Πρόκειται για 25χρονο από τον Πειραιά, ο οποίος επέστρεψε από την Αγγλία όπου κάνει το μεταπτυχιακό του, στην Ελλάδα την Δευτέρα 23 Μαρτίου. Σύμφωνα με όσα ήδη έχουν γίνει γνωστά, ο 25χρονος, επέλεξε να μην μείνει στο σπίτι του στην Αθήνα, καθώς ο πατέρας του ανήκει σε ευπαθή ομάδα και αποφάσισε να περάσει τις 14 ημέρες του κατ' οίκον περιορισμού του, στο Λουτράκι, όπου διατηρεί εξοχικό η οικογένειά του, μαζί με τη μητέρα του.

 

Για την απόφασή του αυτή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutraki365.gr, είχε ενημερωθεί το Ελληνικό κράτος από την πρώτη στιγμή, καθώς ο 25χρονος είχε δηλώσει στο έγγραφο που συμπλήρωσε μέσα στο αεροπλάνο, την ώρα της επιστροφής του στην Ελλάδα, ότι επιθυμεί να μεταφερθεί στο εξοχικό του στο Λουτράκι και να περάσει εκεί τις ημέρες του υποχρεωτικού κατ' οίκον περιορισμού του.

 

"Ο 25χρονος σπούδασε στο Πολυτεχνείο και το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις τις Αγγλίας όπου κάνει το μεταπτυχιακό του. Είδε την κατάσταση που επικρατεί στην Αγγλία και αποφάσισε να φύγει από εκεί, για να επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς η οικογένειά του ανησυχούσε. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό και υπεύθυνο παιδί, που προέρχεται από πολύ καλή οικογένεια". Αυτά τόνισαν, πριν από λίγο, στο loutraki365, πηγές της Αστυνομίας.

 

Από την Αγγλία στο Λουτράκι και μετά, στο Νοσοκομείο Κορίνθου

 

Όπως τονίζουν στο loutraki365, "Ο 25χρονος, ήρθε στην Ελλάδα τη Δευτέρα 23 Μαρτίου. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με τη μητέρα του στο Λουτράκι υπό συνθήκες αυστηρής προστασίας, ακολουθώντας τις οδηγίες που του δόθηκαν από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Σύμφωνα με όσα ο ίδιος δήλωσε, τόσο αυτός όσο και η μητέρα του, δεν έχει έρθει σε επαφή με κανέναν άνθρωπο από τη Δευτέρα που ήρθε στο Λουτράκι μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ο ίδιος στην ιχνηλάτηση που του έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, τα ψώνια για τις 14 ημέρες του κατ' οίκον περιορισμού του, τα είχε πραγματοποιήσει η μητέρα του πριν έρθει σε επαφή μαζί του, στην περιοχή της Αθήνας. Στο Λουτράκι, δεν έχει έρθει με κανέναν σε επαφή, όπως δήλωσε ο ίδιος".

 

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του loutraki365.gr, η Αστυνομία της Κορινθίας, δεν γνώριζε ότι ο 25χρονος θα μεταφερθεί στο Λουτράκι για να περάσει τις 14 ημέρες υποχρεωτικής καραντίνας. Ενημερώθηκε σχετικά, την Πέμπτη, όταν ο 25χρονος πήγε στο Νοσοκομείο Κορίνθου για να κάνει το test. Το μοναδικό στοιχείο που έχει στα χέρια της, είναι η "κατάθεση" του ίδιου, μέσω του ειδικού εντύπου που του δόθηκε να συμπληρώσει στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις για να ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του loutraki365, τον 25χρονο επισκέφθηκε το Σάββατο, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας, Μπάμπης Τετράδης, ενώ σήμερα Κυριακή 29 Μαρτίου, τον επισκέφθηκε η Διοικητής του ΑΤ Λουτρακίου, Μάρθα Μυστακίδου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του και να του υποβάλλουν νέα ερωτήματα.

 

"Από την Πέμπτη, μέχρι και σήμερα, ο 25χρονος παραμένει στο σπίτι του. Η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Πολιτική προστασία του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, θα βρίσκονται στο πλευρό του σε ο,τι και αν χρειαστεί όλο το επόμενο διάστημα", τονίζουν στο loutraki365 πηγές από το Δήμο Λουτρακίου και την Ελληνική Αστυνομία.