Ρωσία: Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο μπορεί να προκαλέσει η αποστολή ξένων στρατιωτών στην Ουκρανία

«Η αποστολή χερσαίων δυνάμεων θα είναι η κόκκινη γραμμή και θα μπορούσε να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων», προειδοποίησε μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση, ο εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ρωσίας στο Παρίσι.

 

Ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια διάσκεψης για την υποστήριξη της Ουκρανίας ότι είχε «την πεποίθηση ότι η ήττα της Μόσχας είναι απαραίτητη για την ασφάλεια και τη σταθερότητα» της ηπείρου, ο Αλεξάντερ Μακόγκονοφ, εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στη Γαλλία, απάντησε μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση την Τρίτη και αρνήθηκε εδαφικές διεκδικήσεις της Μόσχας στα δυτικά του Κιέβου.

 

«Η Ρωσία δεν έχει κανένα συμφέρον να επιτεθεί ή να επιτεθεί στην Ευρώπη», απάντησε και κατηγόρησε τη Δύση ότι φτιάχνει ένα αφήγημα χωρίς στοιχεία. «Ηρεμήστε, τι νόημα έχει αυτή η πολεμική ρητορική; Ή προετοιμάζεις τον πληθυσμό σου για πόλεμο (…) ή είναι μια μεγάλη μπλόφα που υποτίθεται ότι δικαιολογεί τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία». «Το ΝΑΤΟ έφτασε πολύ κοντά στα σύνορά μας, στις πόρτες μας. Ποιος είναι η απειλή για ποιον;».

 

Ο ίδιος χαιρέτισε «τη νίκη της κοινής λογικής», μετά την αντίθεση που εκδηλώθηκε αμέσως από αρκετούς ευρωπαίους συμμάχους της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στην ιδέα που προτάθηκε από τον Εμανουέλ Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στο ουκρανικό έδαφος. «Τα δυτικά χερσαία στρατεύματα βρίσκονται ήδη στο έδαφος, το γνωρίζουμε. Ανεπίσημα, το γνωρίζουμε από την αρχή της σύγκρουσης, με διάφορες μορφές με Γάλλους ειδικούς και μισθοφόρους».

 

«Πριν από δύο χρόνια, η δυτική βοήθεια στην Ουκρανία περιοριζόταν σε κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Σήμερα, μιλάμε για χερσαία στρατεύματα. Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Τα συστατικά του πυρηνικού όπλου;» ρώτησε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ