Σαφάρι της τροχαίας – Μάζεψε πινακίδες στην Αποστόλου Παύλου

Τις πινακίδες απο δεκάδες παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην οδό Αποστόλου Παύλου (μεταξύ των οδών Κολιάτσου και Κύπρου), όπου απαγορεύεται το παρκάρισμα, μάζεψε σήμερα το πρωί η Τροχαία σε ένα σαφάρι αστυνόμευσης που δεν είχε προηγούμενο.

 

Το ζήτημα του παρκαρίσματος στα φανάρια της Αποστόλου Παύλου δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, ειδικά στην οδό Κολιάτσου, για όσους θέλουν να στρίψουν δεξιά (από την Κολιάτσου προς το λιμάνι. Εκεί, ενώ απαγορεύεται ακόμα και η στάση των αυτοκινήτων, παρουσιάζεται το απίστευτο φαινόμενο του διπλοπαρκαρίσματος. Έτσι απομένει μία λωρίδα κυκλοφορίας και απίστευτο μποτιλιάρισμα.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Τροχαία θα συνεχίσει με μεγάλη ένταση το επόμενο διάστημα, καθώς έχει διαπιστωθεί πως η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Η απουσία χώρων στάθμευσης (χωρίς, πάντως, αυτό να αποτελεί δικαιολογία) αναγκάζει τους οδηγούς να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους, όπου βρουν. Σε ράμπες αναπήρων, πάνω στα πεζοδρόμια, διπλοπαρκάροντας. Και πάλι στην Κολιάτσου, στο ρεύμα ανόδου, σχεδόν καθημερινά τα λεωφορεία αναγκάζονται να περιμένουν, αφού κάποιος θα έχει διπλοπαρκάρει για να “πεταχτεί για δυο λεπτά σε μια δουλειά“.

 

Και ενώ λείπουν θέσεις πάρκινγκ τα πράγματα γίνονται χειρότερα απο εκείνους που κρατάνε θέσεις με καρέκλες, τσιμεντόλιθους, κώνους, χαλασμένα μηχανάκια, τραπέζια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Η Τροχαία θα πρέπει ασφαλώς να εξετάσει και αυτό το φαινόμενο καθώς όποιος μετέρχεται τέτοια μέσα για να εξασφαλίσει θέση για το αυτοκίνητό του ή τους πελάτες του παρανομεί.

 

Όλα αυτά ενώ μόλις χτες ο Βασίλης Νανόπουλος ενημέρωσε πως η Τροχαία έχει αναλάβει να κόβει κλήσεις (χωρίς να παίρνει, πάντως, πινακίδες) για όσους παρκάρουν στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο, ενώ επανιδρύεται οσονούπω και η δημοτική αστυνομία…

 

 

korinthia.net.gr