Σάρωσε το Λουτράκι η Νεφέλη (video)

Άνοιξαν οι ουρανοί στο Λουτράκι, καθώς από τις 12:00 περίπου, το μεσημέρι (27 Ιουνίου 2018) και επί μιάμιση σχεδόν, ώρα, έβρεχε καταρρακτωδώς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σειρά προβλημάτων, τόσο στο οδικό δίκτυο του κεντρικού αστικού ιστού της πόλης και όχι μόνο, όσο και στην παραλία, όπου η θάλασσα άλλαξε χρώμα!

 

Τόνοι νερού έρρεαν καταρρακτωδώς από τον ουρανό, καταλήγοντας στη γη του Λουτρακίου, καθ’ όλη τη διάρκεια της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στην πρόβλεψή της, έκανε λόγο για τοπικές καταιγίδες, με προβλεπόμενο όγκο νερού τους 8,5 περίπου τόνους ανά στρέμμα και ανά ώρα βροχόπτωσης. Δεδομένης της διάρκειας της καταιγίδας (1,5 περίπου ώρα), με σταθερή ένταση, είναι λογικό να υπολογίζονται 13 περίπου, τόνοι νερού ανά στρέμμα!

 

Κατά το επιτόπιο ρεπορτάζ του loutraki365, σε διάφορες περιοχές του Λουτρακίου, διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα που προέκυψαν από την καταιγίδα, με τις αστραπές, τους κεραυνούς και τις βροντές, είναι αρκετά, αλλά -ευτυχώς- όχι ακραία. Για παράδειγμα, στην περιφερειακή οδό Λουτρακίου, αρκετά χώματα και πέτρες βρίσκονται στο οδόστρωμα, ενώ από ψηλά, το φαινόμενο με την αλλαγή χρωματισμού της θάλασσας, από τα χώματα που παρέσυραν τα νερά της βροχής, είναι κάτι περισσότερο από ευδιάκριτο.

 

Να σημειωθεί ότι το κέντρο της Πυροσβεστικής (199) δέχθηκε (ευτυχώς) τρεις μόνο κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβει.