Σάρωσε τα πρώτα Πανελλήνια Βραβεία το 1ο Γυμνάσιο Κιάτου στο Πρόγραμμα George Bechrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

1ο Πανελλήνιο Βραβείο για το 1ο Γυμνάσιο Κιάτου για την Β΄ Τάξη και 1ο Πανελλήνιο Βραβείο για την Α΄ Τάξη στον 9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Ζωή χωρίς εξαρτήσεις» του Προγράμματος «Προληπτικές Παρεμβάσεις για το Κάπνισμα» του φορέα «George d. Bechrakis, Ερευνητικό Εργαστήριο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας» στο πλαίσιο της υλοποίησης του 12ου Πανελληνίου Μαθητικού Συνεδρίου με τίτλο «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα».

 

Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα» θα διεξαχθεί στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια του 12ου Συνεδρίου θα λάβει χώρο ο 9 ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα «Ζωή χωρίς εξαρτήσεις», θα απονεμηθούν στους μαθητές μας τα βραβεία και θα γίνει η παρουσίαση των βραβευμένων έργων των μαθητών μας:

 

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Β΄ ΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΗΛΙΑΝΝΑ, Β ΤΑΞΗ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

 

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Γ΄ ΤΑΞΗΣ: ΔΟΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, Γ ΤΑΞΗ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

ΑΜΑΛΙΑ ΜΠΟΥΡΑΤΙΝΟΥ ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΕ04

ΣΠΕΓΚΟΥ ΛΕΥΚΟΘΕΑ: ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ- ΑΡΩΓΗ-ΣΤΗΡΙΞΗ-ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ:

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΖΑΚΟΥΡΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 1 ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

 

ΣΤΟΧΟΣ:

Η αναγκαιότητα προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προάσπισης του δικαιώματος στη ζωή και του παιδιού, χωρίς εξαρτήσεις.
(Παν. Μπεχράκης Πνευμονολόγος – Εντατιολόγος, τέως Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ και Harvard).

 

Η πρωτοβουλία SMOKE FREE GREECE υλοποιείται από το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, με βασικό χορηγό το George Behrakis Foundation της Βοστώνης. Εδώ και δεκατρία χρόνια υλοποιούνται στοχευμένες δράσεις προκειμένου να απομακρυνθούν οι Έλληνες –και ιδίως τα παιδιά και οι νέοι– από τον κίνδυνο του τσιγάρου. Τα αποτελέσματα της πολυεπίπεδης προσπάθειας συνοπτικά εκφράζονται από τη μείωση του επιπολασμού του καπνίσματος κατά 33% στην ηλικία 16-24 ετών και κατά 27% στον συνολικό πληθυσμό της χώρας. Τέλος, οι δράσεις της πρωτοβουλίας SMOKE FREE GREECE άνοιξαν το πεδίο της εφαρμογής ευρύτερων νομοθετικών ρυθμίσεων, με επιστέγασμα την ψήφιση και την καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου το 2019.

 

Η πρωτοβουλία SMOKE FREE GREECE βραβεύτηκε στις 4 Μαΐου από την Ευρωπαϊκη Επιτροπή, σε ειδική τελετή στο κτήριο της Ευρωβουλής στις Βρυξέλλες, με την πρώτη θέση στον διαγωνισμό «2021 EU Health Award on Cancer Prevention –Βραβείο Υγείας 2021 για την Πρόληψη του Καρκίνου» ως η επιτυχέστερη καμπάνια ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου στην Ευρώπη.

 

Οι μαθητές του 1 ου Γυμνασίου Κιάτου αφουγκράστηκαν τον στόχο και με ενσυναίσθηση απέναντι στην αξία της ανθρώπινης ζωής αποτύπωσαν στα έργα τους υψηλού επιπέδου έννοιες με φουτουριστικά σχέδια που αποτυπώνουν την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ύπαρξης στον σύγχρονο κόσμο και την μοναδική αίσθηση της πραγματικής ζωής, μακριά από εξαρτήσεις.

 

Το 1ο Γυμνάσιο Κιάτου συνεχίζει να εκπλήσσει την Κορινθία, να πρωτεύει παγκορινθιακά, παμπελοποννησιακά και πανελλαδικά με υψηλό επίπεδο σε όλα τα γνωστικά πεδία, χάρη στους εξαιρετικούς Δασκάλους τους, τους μαθητές του και τις οικογένειές τους σε αρμονική συνεργασία χάρη στη Διευθύντριά τους κυρία Αντιγόνη Βογιατζή Ζακούρα και την ανιδιοτελή προσφορά της επί πολλά έτη μαζί με τους συναδέλφους της από όλα τα πόστα που εργάζεται, στον χώρο της επιστήμης και της εκπαίδευσης, με άπειρες εργατοώρες εκτός υπηρεσίας, με μοναδικό γνώμονα το καλό του παιδιού και ένα καλύτερο αύριο για το δημόσιο σχολείο και τον αυριανό Έλληνα πολίτη, δίνοντας το παράδειγμα για όλα τα δημόσια σχολεία του νομού και προσφέροντας καλές πρακτικές προαγωγής μια αληθινής, ελεύθερης, δημοκρατικής παιδείας με έμφαση στην ποιότητα, τη γνώση και την αποτελεσματικότητα στη διδακτική και παιδαγωγική πράξη.

 

 

https://www.loutraki365.gr/sites/default/files/2023/03/anti_1.jpg

 

 

https://www.loutraki365.gr/sites/default/files/2023/03/anti2.jpg