Σε ζεστό κλίμα η περιοδεία του Νίκου Ταγαρά στην Κορινθία

Τι λένε στον υπ. Βουλευτή της Ν.Δ. οι κάτοικοι για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν – τα τρία «Α» για την επόμενη μέρα: Ανάπτυξη, Ανεργία, Ασφάλεια

 

 

Περιοδεία σε όλη την Κορινθία πραγματοποιεί ο υπ. βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Κορινθία, πρ. αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) και πρ. Νομάρχης Κορινθίας Νίκος Ταγαράς.

 

 

Ο κ. Ταγαράς έχει επισκεφτεί την Σολυγεία, την Ευρωστίνη, τις κοινότητες του πρώην δήμου Άσσου – Λεχαίου, κοινότητες του δήμου Βέλου, τους πρώην δήμους Στυμφαλίας και Φενεού, τα χωριά του Κιάτου, αλλά και τον δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας.

 

 

Σε δηλώσεις του για το τι διαπίστωσε στην διάρκεια της περιοδείας του, αλλά και για το ποιους προβληματισμούς του μετέφεραν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, ο πρ. αν Υπουργός ΠΕΚΑ είπε:

 

 

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια επισκεπτόμουν κάθε γωνιά της κορινθιακής γης.  Είναι μια σταθερή συνήθεια που έχω για να βλέπω από κοντά τους φίλους μου και να μαθαίνω από πρώτο χέρι τι συμβαίνει και ποια είναι τα προβλήματα.

 

Όπως και όλες λοιπόν τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα, αυτό που επιβεβαιώνω είναι ότι η Κορινθία είναι ένας ευλογημένος τόπος, με ανεξάντλητες δυνατότητες να αναπτυχθεί…
Αυτό ακριβώς είναι και ένα από τα τρία ζητούμενα για τους κατοίκους σε κάθε χωριό που πάω. Η οικονομική Ανάπτυξη. Τα άλλα δύο είναι η Ασφάλεια και η καταπολέμηση της Ανεργίας –ειδικά των νέων…».

 

 

Στην Σολυγεία ο κ. Ταγαράς αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που υπάρχουν για τους ιδιοκτήτες δασικών εκτάσεων να τις εκμεταλλευτούν, προκειμένου να δημιουργηθούν εκεί σύνθετες τουριστικές μονάδες: «γνωρίζω ότι υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος και από ξένους επενδυτές για την αγορά εκτάσεων προκειμένου να γίνουν επενδύσεις τουριστικού ενδιαφέροντος», τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως το ενδιαφέρον στην περίπτωση αυτή είναι πως μιλάμε για σύνθετες τουριστικές μονάδες, που εκτός από την κεντρική ξενοδοχειακή μονάδα περιλαμβάνουν συνεδριακά κέντρα, γήπεδα γκολφ και μίνι τουριστικές κατοικίες. «Αυτές τις μίνι τουριστικές κατοικίες μπορεί ο επενδυτής να τις πουλήσει ή να το μισθώσει μακροχρόνια…».

 

Τέτοιες επενδύσεις δίνουν άλλη δυναμική στην τοπική οικονομία, αφού -εκτός από τα κεφάλαια που θα «πέσουν» για να ολοκληρωθούν αυτές οι τουριστικές μονάδες (και τα οποία θα τονώσουν και τον τοπικό κατασκευαστικό κλάδο)- σε αυτές τις μονάδες θα απασχοληθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι.

 

 

Ταυτόχρονα θα ανοίξει κύκλος εργασιών για δεκάδες επιχειρήσεις, που θα τροφοδοτούν αυτή την τουριστική μονάδα.

 

 

Στην Ευρωστίνη μία από τις μεγάλες αγωνίες των κατοίκων στην παραλιακή ζώνη αποτελεί η διάβρωση των ακτών, η οποία απειλεί όχι μόνο για τις περιουσίες, αλλά ακόμα και τις ζωές των κατοίκων και των διερχομένων. Ο πρ. αν. Υπουργός ΠΕΚΑ υπενθύμισε πως κατά την διάρκεια της θητείας του πραγματοποιήθηκε μια σειρά από έργα προστασίας της παραλιακής ζώνης από την διάβρωση των ακτών στην περιοχή, που άγγιξαν τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι «ως κυβέρνηση θα στηρίξουμε όποια αναγκαία έργα προκύψουν από την μελέτη που είναι σε εξέλιξη».

 

 

Στην περιοχή του δήμου Βέλου Βόχας, μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, ο υπ. Βουλευτής της ΝΔ είχε την ευκαιρία να μιλήσει διεξοδικότερα για τις προτάσεις του κόμματός του, ώστε να εκσυγχρονιστεί η αγροτική οικονομία. Οι δύο πιο σημαντικές αφορούν τα κίνητρα που θα δοθούν στους αγρότες, ώστε να δημιουργήσουν ομάδες παραγωγών και συνεργατικά σχήματα, τα οποία θα φορολογούνται με 10%.  Η δεύτερη σημαντική πρωτοβουλία που θα πάρει η ΝΔ για τους αγρότες αφορά την διεκδίκηση από την Ελλάδα της συμμετοχής της σε ειδικά ευρωπαϊκά προγράμματα ενίσχυσης των γεωργών και των κτηνοτρόφων, ώστε να αξιοποιήσουν τη νέα τεχνολογία και να κάνουν τις μονάδες τους εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές.

 

 

Στο Λέχαιο, το Περιγιάλι και τον Άσσο οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν να ποτίσουν τα χωράφια τους. Οι υδάτινοι πόροι δεν επαρκούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα και την ποσότητα της σοδειάς κάθε χρόνο. Πλέον, οι αγρότες περιμένουν την ολοκλήρωση του φράγματος Ασωπού, προκειμένου να μπορέσουν να αρδεύσουν την περιουσία τους.  Ο κ. Ταγαράς -ο οποίος από την αυτοδιοικητική του διαδρομή γνωρίζει καλά το συγκεκριμένο έργο, καθώς είχε υπογράψει την σύμβαση για την κατασκευή του ως Νομάρχης- υπενθύμισε ότι το 2014, από την θέση του αν. Υπουργού ΠΕΚΑ, πέτυχε να το βάλει ξανά σε τροχιά, με την συμμετοχή και του Άκτωρα στην εκτέλεση του έργου (κοινοπραξία).
«Σήμερα, χάρη σε εκείνες τις ενέργειες του 2014, το Φράγμα Ασωπού προχωρά και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/12/2020, όπως προβλέπεται από την σύμβαση του έργου…», σημείωσε ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

Στη Στυμφαλία και τον Φενεό, ο κ. Ταγαράς τόνισε την ανάγκη να γίνουν επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Τέτοιες θέσεις εργασίας, στην συγκεκριμένη περιοχή, μπορούν να γίνουν στον χώρο του Τουρισμού -ειδικά του εναλλακτικού τουρισμού (υγείας, περιπατητικού, αγροτουρισμού, αθλητικού κ.λπ)- και στον πρωτογενή τομέα (γεωργία-κτηνοτροφία). «Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης, κάτι που θα γίνει από την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. με μείωση της φορολογίας και άρση όλων των γραφειοκρατικών –κυρίως- εμποδίων, που βάζει το κράτος.   
Δεύτερον, να δημιουργηθούν υποδομές τέτοιου τύπου που να διευκολύνουν την ζωή των ανθρώπων. Να τους επιτρέπουν να ζήσουν μιαν άνετη και ασφαλή ζωή, με πρόσβαση σε σύγχρονες δομές υγείας και εκπαίδευσης…»
.

 

 

Από τα χωριά του Κιάτου (Πάσιο, Μούλκι, Διμηνιό, Κάτω Διμηνιό, Βασιλικό ) ο υπ. Βουλευτής της ΝΔ έστειλε μήνυμα προς τους αγρότες, σε ό,τι αφορά τον ΕΛΓΑ και την λειτουργία του: «Η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την Ελλάδα. Ο αγρότης εργάζεται σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα επισφαλές και ευμετάβλητο από τις καιρικές συνθήκες. Ζει μέσα στην αβεβαιότητα. Γι αυτό η σημασία του ΕΛΓΑ, ως ασφαλιστικού φορέα, είναι μεγάλη. Σήμερα ο ΕΛΓΑ λειτουργεί μέσα σε ένα απαρχαιωμένο καθεστώς και δίνει τις αποζημιώσεις μικρές και με μεγάλες καθυστερήσεις. Εμείς αυτό θα το αλλάξουμε…».

 

 

Στην περιοδεία στον δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων ο πρ. αν. Υπουργός ΠΕΚΑ τόνισε το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για την μεσαία τάξη: «Στην Ελλάδα πάντα η μεσαία τάξη ήταν αυτή που στήριζε την ελληνική κοινωνία. Χάρη σε αυτήν, στο πνεύμα της και την δημιουργικότητά της, καταφέραμε να κάνουμε πράξη το θαύμα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της μεσαίας τάξης και γι αυτό θα συνεχίσουμε να την εκφράζουμε πολιτικά, είτε μιλάμε για επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες ή εργαζόμενους…».

 

Ο κ. Ταγαράς έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών ως εργαλεία που θα βοηθήσουν στην προσέλκυση επενδύσεων. Υπενθύμισε μάλιστα το έργο που επιτελέστηκε στην διάρκεια της θητείας του Υπουργείο Περιβάλλοντος: «Ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης συνιστά μία μεγάλη μεταρρύθμιση χάρη στην οποία οποιοσδήποτε, μέσα από τον υπολογιστή του, μπορεί να πάρει έγκυρες πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες μπορεί να επενδύσει σε μία περιοχή. Αυτό πετύχαμε μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών…».

 

 

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο στην περιοδεία αφορά η αγωνία των κατοίκων για τα ζητήματα ασφάλειας. Σε κάθε χωριό και κάθε γειτονιά ζήτησαν από τον κ. Ταγαρά η επόμενη κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα της αστυνόμευσης, με τον υπ. βουλευτή Κορινθίας να αναφέρει πως το να νιώθει κάθε πολίτης ασφαλής είναι προϋπόθεση για την δημοκρατία, για την ευημερία και για την κοινωνική συνοχή. Για τον λόγο αυτό θα ενισχυθεί η ΕΛΑΣ, τόσο σε έμψυχο δυναμικό με 1500 προσλήψεις αστυνομικών, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, με στόχο 24ωρες περιπολίες σε καθημερινή βάση.

 

Βέλο

 

 

Δερβένι

 

Λουτράκι

 

 

Άσσος

 

 

Φενεός

 

 

Σικυωνία

 

 

Σολυγεία

 

 

Στυμφαλία