Το σχέδιο για σταδιακή άρση όλων των μέτρων -Αίνιγμα τα καρναβάλια, φοβίζουν οι μεγάλες συγκεντρώσεις

Το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα μελετούν ήδη οι ειδικοί. Ορίζοντάς τους το Πάσχα.

 

 

Ωστόσο, τα καρναβάλια τίθενται για μια ακόμη χρονιά υπό αμσισβήτηση, ενώ η όποια βελτίωση ως προς την πανδημία αναμένεται από τέλη Φεβρουαρίου.

 

 

Σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100.3 στο θέμα των καρναβαλιών, λέγοντας ότι θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες από τους ειδικούς. Σημείωσε ωστόσο ότι προκαλούν ανησυχία οι μεγάλες συγκεντρώσεις.

 

Να σημειωθεί ότι τα καρναβάλια ήταν το πρώτο μέτρο που ελήφθη στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2020 για τη αντιμετώπιση της πανδημίας, ξεσηκώνοντας σάλο αντιδράσεων. Λίγο αργότερα ήρθε το πρώτο lockdown, ωστόσο η απόφαση τότε είχε προκαλέσει σοκ, σε μια περίοδο που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι διαστάσεις θα πάρει η πανδημία και πόσο θα αλλάξει τις ζωές όλων.

 

 

Ετοιμάζεται σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα

 

Ο Θάνος Πλεύρης στη συνέντευξή του σήμερα ανέφερε ακόμη ότι βούληση της κυβέρνησης είναι «να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ορίζοντας για την άρση των μέτρων είναι το Πάσχα, με τους ειδικούς να θέτουν το παράδειγμα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που αίρουν τα μέτρα και επιχειρούν επιστροφή στην κανονικότητα. Υπάρχει το εμβόλιο, υπάρχει επιλογή για όποιον θέλει να προστατευτεί και η ζωή πρέπει να επανέλθει σταδιακά, είναι η λογική τους και το σκεπτικό τους σύμφωνα με πληροφορίες. Ωστόσο, οριστικές αποφάσεις δεν υπάρχουν.

 

 

Τι θα γίνει με τις μάσκες

 

Το σχέδιο κατάργησης των μέτρων προβλέπεται πως θα είναι μορφής δύο ταχυτήτων. Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμένοι δεν θα υποβάλλονται σε κανένα περιορισμό εντούτοις θα οφείλουν να φορούν μάσκα.

 

 

Σε ισχύ θα παραμείνουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους με αυτό να αφορά ιδιαιτέρως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τα οποία και πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοιό.

 

 

Σε κάθε περίπτωση, οι περιορισμοί δεν θα έχουν να κάνουν με την ηλικία αφού το βασικό κριτήριο θα είναι το εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι.

 

 

Παράλληλα, το σχέδιο συνεπάγεται και αλλαγές όσον αφορά τη διενέργεια τεστ και την ανακοίνωση των κρουσμάτων κοροναϊού αφού σταδιακά θα υπάρξει μείωση του αριθμού των τεστ που θα γίνονται καθημερινά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ