Σχολικές καθαρίστριες του Δ. Λουτρακίου: Δουλεύουμε απλήρωτες από τα Χριστούγεννα

Οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου  Λουτρακίου δουλεύουμε απλήρωτες από τα Χριστούγεννα. 

 

 

Οι συμβάσεις έργου είναι το κυρίαρχο καθεστώς, κρατώντας μας σε μόνιμη ομηρεία και στερώντας μας μια σειρά από δικαιώματα (άδειες, ανθυγιεινά ένσημα, δώρα). Οι μισθοί με το ζόρι φτάνουν τα 400 ευρώ και πολλές φορές είναι πιο κάτω. Η εντατικοποίηση μας τσακίζει.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης που έγινε στις 3/4 στο Δημαρχείο του Λουτρακίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σακελλαρίου με θέμα τη διεκδίκηση της άμεσης καταβολής όλων των δεδουλευμένων που μας οφείλονται από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα άλλα και την μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστριών με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Αποδείχτηκε ότι κυβέρνηση και δήμος μας εμπαίζουν αφού η απάντηση του αντιδημάρχου στα αιτήματα μας εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή ήταν ότι είναι υποχρέωση μας να καθαρίζουμε τα σχολεία απλήρωτες. Ότι πρέπει να πηγαίνουμε στη δουλειά μας κι ας μην μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

Ακόμη και στην αναφορά ότι μια συναδέλφισσα μας έχει κομμένο ρεύμα και πρέπει άμεσα να το επανασυνδέσει απάντησε με κυνικότητα και αδιαφορία.

Είμαστε αποφασισμένες να συνεχίσουμε τον αγώνα μας έχοντας στο πλευρό μας το σωματείο μας, τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπάλληλων ν. Κορίνθιας.
Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες να προετοιμάσουν σε κάθε σχολείο τα επόμενα βήματα τους, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη δουλειά με δικαιώματα.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Δ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

 

3/4/2018