Σήμερα η ΑΕΚ (ξανά)γράφει ιστορία!!! ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ

ΑΕΚ, μάνα όλων των προσφύγων.....Σήμερα λατρευτές της ιδέας της ΑΕΚ  η μέρα είναι δικιά σας. Και η κούπα είναι στην αξιομνημόνευτη μνήμη σας....

 

 

Η βασίλισσα ΑΕΚ επέστρεψε στον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου έπειτα από δυο και πλέον δεκαετίες με ένα πάρτι στο ΟΑΚΑ που δεν είχε προηγούμενο – Συγκλονιστικές στιγμές στο φινάλε, έκρηξη χαράς και συγκίνησης του κόσμου, πρωτόγνωρη αποθέωση για παίκτες και Χιμένεθ – Ανατριχιαστικό standing– ovation για Μάνταλο, ο Μπακασέτας τα δύο γκολ της άνετης αλλά ιστορικής νίκης (2-0) επί του Λεβαδειακού

 

 

SUPERLEAGUE– 28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΚ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-0

 

 

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

 

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζήλος

 

 

Σήκωσε το, το… τιμημένο, δε μπορώ – δε μπορώ να περιμένω. ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ!

 

 

Με 70.000 Ενωσίτες να στήνουν πάρτι άνευ προηγουμένου στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για την πρωταθλήτρια ΑΕΚΑΡΑ, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού σε ένα ιστορικό παιχνίδι και επέστρεψε στον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου ύστερα από 24 ολόκληρα χρόνια. Οι στιγμές ήταν μοναδικές στο Στάδιο, το οποίο φόρεσε από νωρίς τα καλά του και υποδέχτηκε όπως τους έπρεπε τους πρωταθλητές, με το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα να είναι το «σήκωσε το, δεν μπορώ να περιμένω».

 

 

Το τι επικράτησε στο φινάλε ήταν απερίγραπτο με την ΑΕΚΑΡΑ να κάνει τον γύρο του θριάμβου, τους παίκτες και τον Μανόλο να γνωρίζουν συγκλονιστική αποθέωση από τον κόσμο και τον ύμνο να παίζει ξανά και ΞΑΝΑ! Εμπρός της ΑΕΚ παλικάρια, ΕΜΠΡΟΣ! Το πάρτι έκλεισε με όλη την ΑΕΚ να σχηματίζει έναν τεράστιο κύκλο στο κέντρο του γηπέδου και να κάνει χέρια όλο το γήπεδο με στις στιγμές να είναι ΜΑΓΙΚΕΣ.

 

 

Στα καθαρά αγωνιστικά δεν υπάρχουν πολλά να… πούμε. Η ΑΕΚ βγήκε στο γήπεδο με τον αέρα της πρωταθλήτριας, έπαιξε σαν την γάτα με το ποντίκι τον Λεβαδειακό και με δύο γκολ του MVPΤάσου Μπακασέτα έφτασε εύκολα κι απλά στην επικράτηση που της χάρισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

 

 

Μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της βραδιάς σίγουρα ήταν η επιστροφή του Πέτρου Μάνταλου, του μεγάλου αρχηγού που θα σηκώσει την κούπα στην φιέστα, με τον Πετράν να μπαίνει στο 83’ και να γνωρίζει ένα ανατριχιαστικό standingovationεν μέσω αποθέωσης.

 

 

Με την… φούρια των πάνω από 70.000 «πιστών», που βρίσκονταν στις εξέδρες και είχαν δημιουργήσει ένα πάρτι άνευ προηγουμένου, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η ΑΕΚ! Οι παίκτες του Μανόλο, είχαν την απαραίτητη ένταση, πίεσαν από το ξεκίνημα σωστά και δεν άφησαν πολλά περιθώρια στον αντίπαλο, που αρκέστηκε σε παθητική στάση κάνοντας άμυνα στο μισό γήπεδο. Ο επιθετικός μονόλογος της ΑΕΚ, έφερε την πρώτη σημαντική φάση με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, όταν από ωραίο passing-gameκαι σέντρα του Λιβάγια στο δεύτερο δοκάρι, ο Γιακουμάκης πήρε την σκαστή κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Η κίτρινη υπεροχή αποφέρει καρπούς λίγο αργότερα, αφού στο 11’ σε μια από τις πολλές πλαγιοκοπήσεις του Λόπες, η μπάλα χτύπησε από κόντρα στο χέρι του Νιάσε και ο Τζήλος έδειξε σωστά την άσπρη βούλα, απ’ όπου με άπιαστη εκτέλεση ο Μπακασέτας έκανε το 1-0 κι έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ. Στο 25λεπτο, ο Λεβαδειακός προσπαθεί να βρει αντίδραση, παίρνει κάποια μέτρα στο γήπεδο και έχει το πρώτο του (και μοναδικό στο α’ μέρος) σουτ με τον Μητρόπουλο. Μετά το μισάωρο η ΑΕΚ ξαναπατά… γκάζι, ανεβάζει στροφές και όχι μόνο δημιουργεί μπαράζ ευκαιριών με δοκάρι του Λόπες (μεταξύ άλλων) αλλά πετυχαίνει και δεύτερο γκολ, παίζοντας και χορταστικό ποδόσφαιρο με συνδυασμούς, αυτοματισμούς και εξαιρετική ανάπτυξη, κρύβοντας την μπάλα σε πολλές περιπτώσεις. Σε μια από αυτές στο 33’, έρχεται το 2-0 με συνεργασία Λιβάγια – Γιακουμάκη και άψογο τελείωμα του Μπακασέτα από τα όρια της περιοχής με το φαρμακερό του αριστερό πόδι, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Η… μπαλάρα που παίζει η ομάδα, το 2-0 και ο αέρας πρωταθλητών που βγάζουν τα παιδιά του Μανόλο, κάνουν τον κόσμο να παραληρεί στις εξέδρες, με το α’ μέρος να κλείνει με πανηγυρικό τρόπο.

 

 

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ στην επανάληψη μπορεί να μην ήταν το ίδιο εκρηκτικό με αυτό του πρώτου μέρους, ωστόσο οι παίκτες του Χιμένεθ είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Η Ένωση, κυκλοφορούσε μπάλα και έψαχνε πάντα τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, ένα σκηνικό που εξελισσόταν επί της ουσίας σε όλο το 90λεπτο. Μάλιστα δημιουργήθηκαν δύο-τρεις επικίνδυνες καταστάσεις από τις κινήσεις του Γιακουμάκη στα αντίπαλα καρέ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Λεβαδειακός στο 57’ είχε την πρώτη του σημαντική στιγμή στο ματς με ένα πλασέ άουτ του Νιάσε, σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Μανόλο προχώρησε και στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Γκάλο αντί του Λόπες, με την ΑΕΚ να γυρίζει το σύστημα σε 3-4-3. Η ΑΕΚ βοηθούμενη και από το… διαρκές πάρτι στην εξέδρα δεν χάνει το κέφι της και παρ’ ότι δεν έχει τον ρυθμού του πρώτου μέρους δημιουργεί κάποιες καλές ευκαιρίες όπως την κεφαλιά του κινητικού Γιακουμάκη και το σουτ του Μπακασέτα, την ώρα που είναι φανερό πως λείπει η κάθετη και η τελική πάσα. Στο 77’ ο Μανόλο προχωρά στη δεύτερη αλλαγή βάζοντας τον Λάζαρο και βγάζοντας τον Γιακουμάκη, με τον κόσμο να τους αποθεώνει και τους δύο, ενώ η πλέον ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ στιγμή της βραδιάς ήρθε λίγο αργότερα, όταν ο Μάνταλος πέρασε στο ματς αντί του Λιβάγια, με το ΟΑΚΑ να σείεται και να υποδέχεται με standingovationτον μεγάλο αρχηγό ο οποίος στο 91’ έδωσε μαγική πάσα στον Λάζαρο αλλά αυτός αστόχησε. Οι στιγμές ήταν μοναδικές , ιστορικές και το φινάλε βρήκε 60.000 λαού να πανηγυρίζει το πρωτάθλημα ύστερα από 24 ολόκληρα χρόνια με ένα πάρτι ανεπανάληπτο…

 

 

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Μπακασέτας, Λιβάγια (83’ Μάνταλος), Λόπες (56’ Γκάλο), Γιακουμάκης (77’ Χριστοδουλόπουλος).

 

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Επασί, Τσαμπούρης, Φαβάρο, Αντιλέχου, Ντιόγκο, Μητρόπουλος (74’ Καλτσάς), Γιακουμάκης, Σουμπίνιο, Σαβαντόγκο (46’ Ζαραδούκας), Νιασέ, Μαρκόφσκι.

 

 

ΖΗΤΩ Η ΑΕΚ ΖΗΤΩ Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ