Σκάει βόμβα στην Κορινθία: Οσμή σκανδάλου σε μεγάλο λογιστικό γραφείο!

Μία πρωτοφανής περίπτωση οικονομικής απάτης απασχολεί εδώ και μερικές ημέρες την κοινωνία του Κιάτου, αλλά και ευρύτερα της Κορινθίας. Η υπόθεση αφορά έναν συνταξιούχο λογιστή, ο οποίος, ωστόσο, φέρεται να παρέμενε άτυπα ενεργός- και κατάφερε να πείσει ορισμένους από τους πελάτες του, με συστημένες επιστολές, πως η εφορία έχει «διατάξει» φορολογικό έλεγχο.

 

Προκειμένου να τους πείσει σχετικά, φέρεται να είχε προτυπώσει επιστολές της Δ.Ο.Υ Κορίνθου στις οποίες γινόταν αναφορές σε «εντολή ελέγχου» και «δυνατότητας υποβολής εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων». Οι επιστολές χρησιμοποιούσαν την σφραγίδα του γραφείου της; Δ.Ο.Υ. Κορίνθου και την υπογραφή της εφόρου, η οποία "καλούσε" τον φορολογούμενο για «περαίωση εντός μηνός». Ο φορολογούμενος ερχόταν σε επαφή με το λογιστικό γραφείο, όπου ο συνταξιούχος λογιστής τους υποσχόταν να το κοιτάξει και ύστερα από 2-3 μέρες τους έλεγε ότι ήρθε σε συμφωνία με την Εφορία να κλείσει την υπόθεση έναντι κάποιου ποσού, το οποίο έπρεπε να καταβληθεί μετρητοίς στον ίδιο. Όμως, κάποιοι από τους πελάτες του, μεταξύ των οποίων και ένας Λουτρακιώτης, επιχείρησαν να... επιβεβαιώσουν τη διαδικασία με τη ΔΟΥ Κορίνθου, η οποία δήλωσε πλήρη άγνοια για το περιστατικό.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, ο συγκεκριμένος λογιστής, ενώ είχε καταθέσει τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση, αμέσως μετά την συγκεκριμένη "παρεξήγηση", τα πήρε πίσω.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, ο 62χρονος λογιστής, πατέρας ενός παιδιού, εργαζόταν πριν από τρεις δεκαετίες σε Υπηρεσία του Δημοσίου, ενώ πρόσφατα αγόρασε ένα οικόπεδο πολλών στρεμμάτων σε χωριό της Κορινθίας...