S.O.S. από το Νίκο Λόη για το λιμάνι του Λουτρακίου

Με μήνυμά του σε γνωστό Μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο δικηγόρος Νίκος Λόης εκπέμπει S.O.S. για το λιμάνι του Λουτρακίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "με το λιμενικό έργο που πραγματοποιιήθηκε στο λιμάνι του Λουτρακίου , άλλαξε ο κυματισμός και η θάλλασσα πλέον έχει καταπιεί τα χαλίκια της παραλίας και αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί".

 

Το σχόλιό του όπως ακριβώς γράφτηκε:

 

Καλημέρα Σήμερα θα εκπέμψω SOS.

 

Φίλος καλός , τον οποίο εκτιμώ και σέβομαι, πρώην θαλασσόλυκος, με συνάντησε το πρωί και - αφού ειπώθηκαν τα τυπικά - μου τόνισε , αγωνιώντας, ότι με το λιμενικό έργο που πραγματοποιιήθηκε στο λιμάνι του Λουτρακίου , άλλαξε ο κυματισμός και η θάλλασσα πλέον έχει καταπιεί τα χαλίκια της παραλίας και αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί.

 

Συζητώντας κατάλαβα ότι δύο τινά μπορεί να συμβούν ή να τοποθετούμε συνεχώς χαλίκια στην θέση που υπήρχαν αυτά ή να δούμε εάν αυτό το έργο , στο λιμάνι μας, οφέλησε ή όχι και εάν δεν οφέλησε σε τίποτα, να επαναφέρουμε στην πρωτέρα κατάσταση το λιμάνι και να δούμε με τους αρμόδιους επιστήμονες πως θα προστατευτεί η παραλία μας.

 

Ακόμα μου τόνισε ότι και τα κομάτια βράχων , τα οποία παλαια τα χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες για να πλένουν, και τα οποία σπάσαμε, κάτω στην παραλία του COCOON, πιθανότατα προστάτευαν την παραλία εκεί και τώρα δεν προστατεύεται , όπως πριν. 

 

Εγώ τον πίστεψα και διότι είναι γνώστης των θασλασσών και των δυνατοτ'ητων των κυματισμών και των αέρηδων, αλλά και γιατί μου έδειξε πόσο κάτω έχει κατέβει το χαλίκι της παραλίας στην πρώτη σκάλα, κάτω από το ξενοδοχείο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ. 

 

Ε , Εσείς, φίλες και φίλοι του Λιμενικού μας Ταμείου, θα το ψάξετε σοβαρά ή θα κλαίμε έπειτα ως "μωρές παρθένες" και κλαίω άσχημα πανάθεμάμε...

 

Αυτά τα γράφω επειδή εσείς ασχολήστε με τα θέματα της παραλίας. και για να σας θυμίσω ότι πρόσφατα ένα κομμάτι της, μπροστά στην καφετέρια του "ΕΝ ΠΛΩ" έπεσε (γιατί άραγε;), και φοβάμαι μήπως η θάλασσα και οι τούχτρες ανέβουν και φτάσουν στο Δημαρρχείο και αναγκαστείτε να πάτε όλοι και να εγκατασταθείτε στο παλαιό εργοστάσιο του "ΘΡΟΥΒΑΛΑ"....Όχι ότι είναι άσχημα να πάει εκεί το Δημαρχείο, αλλά προστατεύστε την παραλία μας, διότι είναι στις αρμοδιότητές σας και κυρίως διότι όλοι την λατρεύουμε την παραλία μας...

 

Περιμένω "το σινιάλο σας" και να μας απαντήσετε... 

Ένας απλός πολίτης ή αλλιώς ΝΙκόλαος Λόης