SOS από την Κινέτα – Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι – Επτά τα εναέρια μέσα!

Στα πρώτα σπίτια του οικισμού Μαρούλα στην Κινέτα κινείται ανεξέλεγκτα το τεράστιο μέτωπο της πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε στις 11:30 περίπου, σήμερα (23 Ιουλίου 2018), το πρωί και έχει προκαλέσει ήδη, σοβαρές ζημιές σε δυο κατοικίες!

 

Προκειμένου να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της πυρκαγιάς, αρκεί να αναφερθεί ότι ο πυκνός καπνός έχει “πνίξει” τα δυτικά Προάστια της Αττικής, ενώ έχει καλύψει το σύνολο σχεδόν του αττικού ουρανού, δίνοντας έντονο “πορτοκαλί” χρώμα στο φως του ήλιου.

 

Κάτοικοι της περιοχής, κάνουν λόγο για εφιαλτική ημέρα, ενώ κάποιοι εξ’ αυτών εγκαταλείπουν κακήν-κακώς, τα σπίτια τους, βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν τις πρώτες κατοικίες. Άλλοι επιχειρούν να βρέξουν τις αυλές τους, μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα, με προορισμούς είτε προς την παραλία της Κινέτας είτε προς γειτονικές παραλίες!

 

 

Επί τόπου έχουν σπεύσει 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα, αλλά και δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με τη συνδρομή 5 αεροσκαφών και 2 ελικοπτέρων. Να σημειωθεί όμως, ότι τα εναέρια μέσα αδυνατούν να συμβάλουν σημαντικά στο έργο της πυρόσβεσης, αφενός λόγω του κυματισμού της θάλασσας, που δυσχεραίνει τον ανεφοδιασμό νερού, αλλά και του πυκνού καπνού που εμποδίζει την ορατότητα των πιλότων.

 

 

Σημαντική παράμετρο αποτελεί ο δυτικός άνεμος που πνέει με εντάσεις 6 έως και 7 μποφόρ, με τοπικές ριπές ακόμη και 8 μποφόρ, δεδομένου ότι η πυρκαγιά προκαλεί τοπικά φαινόμενα έντονου στροβιλισμού του ανέμου. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για εκρήξεις μέσα από τον οικισμό, πιθανόν από φιάλες υγραερίου μέσα από κατοικίες.

 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση (14:15) του loutraki365, από το αρχηγείο του πυροσβεστικού Σώματος, οι βορειοδυτικοί άνεμοι κατευθύνουν το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς ανατολικά-νοτιοανατολικά, δηλαδή προς την πλευρά των Αθηνών.

 

Σχετικά θέματα:

 

Έκτακτο-Τώρα: Νέα πυρκαγιά στην Κινέττα - Σπεύδουν δυνάμεις και από το Λουτράκι!

 

Πολύ μεγάλη η πυρκαγιά στην Κινέττα - Επιχειρούν ήδη πέντε εναέρια μέσα!