Σοβαρές ελλείψεις επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Kορινθίας στην ανοιχτή δομή μεταναστών

Κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας επισκέφτηκε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου την ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων  και μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου.

 

 

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου ανακοίνωση που διένειμε είναι απαραίτητη συνθήκη η σύσταση πρωτοβάθμιου ιατρείου εντός της δομής και η ενίσχυση του Νοσοκομείου Κορίνθου σε Παιδιατρικό, Ακτινολογικό και ΤΕΠ καθώς ήδη το Νοσοκομείο δέχτηκε πολλά περιστατικά με τις ανάλογες δυσκολίες.

 

 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

 

 

 

Μετά την προχθεσινή επίσκεψη την 23-09-2019 κλιμακίου του Ι.Σ.Κορινθίας στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας μεταναστών του στρατοπέδου Κορίνθου, με σκοπό την αξιολόγηση των συνθηκών διαβίωσης παρατηρήθηκαν τα κάτωθι:

 

 

1-Δεν υπάρχει επίσημη κτηριακή πρόβλεψη για Ιατρείο.

 

2-Το χώμα στο κέντρο και πέριξ των σκηνών αποτελεί πηγή επιβάρυνσης της υγείας για τους διαμένοντες.

 

3-Έλλειψη συνεργείου καθαριότητας.

 

 

Ήδη οι πρώτοι μετανάστες από αυτή την δομή επισκέπτονται τα ΤΕΠ του Γ.Ν.Κορίνθου γεγονός που θα μπορούσε να αποφευχθεί με την σύσταση Πρωτοβάθμιου Ιατρείου.

 

 

Ο Ι.Σ. Κορινθίας ενημέρωσε την υπεύθυνη αρχή για την έως τώρα απουσία των Ιατρείων και επέμεινε στην άμεση σύσταση και στελέχωση του.

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γραμματέας

 

Μέλλος Χρυσοβαλάντης                                 Φίλης ΠαναγιώτηςTο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.